Присъда получи шофьор от градския транспорт в Пловдив, прегазил пешеходец

Автор: Адриана Георгиева
Коментари (0)
13:40 / 15.06.2020
4299
Шофьорът Александър Пашкулев от градския транспорт в Пловдив се изправи пред съда днес и получи присъда. Той е обвинен в това, че на 30 октомври 2017 година е блъснал пешеходеца Иван Стоев, който е починал от травмите, причинени от сблъсъка на 7 ноември същата година, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Пашкулев изцяло призна вината си и фактите в обвинителния акт, затова делото бе гледано по съкратената процедура с разпит само на един свидетел - съпругата на подсъдимия. Тя бе изслушана, за да докаже добрите характеристични данни на съпруга си. 

"Имаме сключен брак от 35 години, той винаги е оказвал финансова и морална помощ на семейството. Изгледахме заедно нашия син, когато аз не работих, Александър се грижеше за нас", разказа Надежда Пашкулева. Жената обясни, че мъжът й цял живот е работил като шофьор в градския транспорт и нещастието се случило малко преди края на неговата кариера. 

"Инцидентът се отрази психически и физически и на двама ни. това е толкова нелепа ситуация. Изказвам съболезнования към близките на загиналия човек", допълни Надежда. 

Прокурорът отбеляза, че подсъдимия има чисто съдебно минало и добри характеристични данни, но все пак е имал и други нарушения на пътя. Той поиска за Александър условна присъда от 2 години с 4 години изпитателен срок и отнемане на шофьорската книжка.

Присъдата, която Пашкулев получи е 2 години условна с 3 години изпитателен срок и лишаване от право да управлява МПС за 2 години. Той трябва да заплати и на частните обвинители всички направени по делото разноски.

Решението подлежи на обжалване пред Апелативния съд в 15-дневен срок.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчанин измина 200 км, за да вземе инвалидната си количка
Тихомълком пуснаха новоасфалтираната улица "Д-р Георги Странски" ...
Изненади в листата на ГЕРБ - Пловдив за изборите на 9 юни
МВР с интересен ход след статията на Plovdiv24.bg за безобразията...
Паркинг на Kaufland в Пловдив става киносалон
Вълна от негодувание заради обява за продажба на къща за 100 000 ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).