Премиера на "Духът на любовта" днес в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:00 / 29.05.2015
1235
Премиера на "Духът на любовта" ще се състои днес от 19 часа в Дома на културата в Пловдив. Сред актьорите личат имената на Христо Гърбов, Албена Павлова, Радина Думанян и Тодор Дърлянов. Представлението е по текст на Нийл Саймън, превод - Ваня Ганчева, постановка - Андрей Калудов, сценография и костюми - Петър Митев, музикално оформление и мултимедия - студио "Тангри".

Една от последните пиеси на големия американски драматург надминава по въображение и майсторство всичко написано от него преди това. Тънък психолог, майстор на театралния диалог и сюжет, авторът тръгва от обикновения факт - една жена загубва любимия си съпруг. 

Оттук нататък всяка страница на пиесата ни поднася изненада - реални и въображаеми разговори между тях. Борба за оцеляване, когато си свикнал да бъдеш подкрепян от любимия човек, а него вече го няма.

Безпощадната тежест на греха за пренебрегнатото дете и още, и още... 

Въпросите се изправят пред героите и заедно с това с пълна сила и пред зрителите. Каква е цената на личния успех? Може ли той да донесе щастие, ако е причинил болка на близките ти? Как се заражда любовта? От един поглед или от една обща болка? 

От желанието да направиш нещо добро за другия или просто от физическото привличане? Картина след картина авторът ни води към своята философска идея за единствената голяма любов в живота на всеки. 

И без да натрапва правило, споделя своята позиция - голямата любов е една, но разбираме това, когато другият го няма. 

С присъщото му богато перо Нийл Саймън оцветява характерите на голямата писателка Роуз Стайнер, на нейния вечен любим Уолш Макларън, на младите Арлин и Гевин, които може би ще повторят живота на големите влюбени. 

Действието носи драматизма на ситуацията - едно семейство пред пълен материален и духовен срив, но заедно с това изпълва сцена с хумор и атрактивност.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Важни срокове за гласуване в подвижни секции, по настоящ адрес и ...
Издадена е заповед да се проверят всички камери, които са засекли...
Нови случаи на коклюш в Пловдив
Заведение в "Капана" хванато в крачка
Кметът: Поклон пред творците на Пловдив!
Богослов: Напълно логично е митрополит Николай да бъде номиниран ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).