Предстои издание на литературния фестивал "Пловдив чете"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:15 / 15.09.2020
1469
В периода на социална изолация, в началото на 2020 г. списание "Виж" събра повече от 70 автори - илюстратори, художници, фотографи, дизайнери, писатели и скулптори, в специален брой наречен Isolated Edition. От тяхната селекция от думи и образи се роди изложба пред юли в галерия Credo Bonum и книга издадена от издателство "Жанет 45“. След големия успех на изложбата в София, и останали още под силното въздействие на този необичаен период от нашия живот, ще представим изложбата и в Пловдив в Ателие "Веселин Русев“. В тази втора версия на изложбата ще участват 24 художници, с работи, които са запечатали усещанията на хората в по време на социална изолация, техните реакции: страхове, надежди и житейски размисли. Тяхната работа ще бъде съпътствана и от текстовете на поети и писатели, включени в изданието.

Емоционални рисунки, фотографии, кратки анимации и живописни платна, са само част от медиите, които са избрали авторите. В същото време изложбата отваря врата към живота ни в пост пандемичното време, навеждайки ни на размисли за възможните поуки и неизбежни промени, за бъдещето, което никога не е било по-трудно предсказуемо.

Участват:

Михаела Власева, Десислава Белчева, Мария Наблатанова, София Попйорданова, Весела Карпетрова, Мила Янева – Табакова, Георги Янчев, Мартин Атанасов, Виктория Георгиева – Mouse, Константин Костов, Андреа Попйорданова, Любен Петров – Любе, Алина Обручкова, Калоян Илиев – Кокимото, Еви Карагеоргу, Радостин Найденов, Габриела Илиева, Зоран Мише, Mominoki, Пола Попова, Яел Тайг, Силвия Богоева и Пламен Янков, Деница Бояджиева

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
"Бий чорбата по главата" ехтя по Главната на Пловдив
Почерня от полиция край булевард "Източен" в Пловдив
Дама: Тези двамата май си мериха инструментите - на кого е по-мал...
Последна информация за разпространението на коклюш в Пловдив и ре...
БСП Пловдив: Социализмът означава безплатно образование и здравео...
Шофьор: Отнемане на книжките на всички, които смятат, че синият е...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).