Представители на ЕК идват за координиране на действия с областния управител

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:45 / 05.11.2008
1182
По Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз за периода 2007 - 2009 г., Министерският съвет одобри инициатива "Провеждане на информационни срещи с представители на Европейската комисия и представители на българската администрация и институции на централната и местна власт". Проектът се администрира и координира от дирекция "Координация по въпросите на Европейския съюз и международните финансови институции" на Министерския съвет.

Посочената Информационна програма се провежда ежегодно във всички държави-членки на Европейския съюз, като особено приоритетни са новоприсъединилите се към ЕС страни. Информационната програма е част от общото обучение за служителите на Европейската комисия (ЕК) и от нейна страна се координира от отдел "Обучение и развитие" на Генерална дирекция "Персонал и администрация". Основната цел на инициативата е укрепване на координацията между централните и териториалните органи на изпълнителната власт и представители на администрацията на Европейската комисия по въпросите на Европейския съюз, както и обмен на информация между тях с цел задълбочаване на партньорството и активното участие на двете страни в процеса на правене на политики.

Информационната програма e предвидена в отговор на необходимостта от създаване на връзки и укрепване на съществуващите такива, между националната администрация и тази на Европейската комисия, което ще допринесе за задълбочаване на партньорството между двете администрации в условията на пълноправно членство на Република България в Европейския съюз.

Такъв проект беше реализиран много успешно през изминалата 2007 г. Бяха получени изключително положителни отзиви, както от страна на представители на Европейската комисия, така и от нашия комисар.

Посещението на представители на Европейската комисия (от различни генерални дирекции) ще бъде проведено утре в Пловдив за среща с експертите от Областна администрация - Пловдив. В рамките на срещата ще бъде представена и презентация за това как работи Областна администрация - Пловдив.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
В Пловдив продължава да расте броят на предложенията за работа
Читател: Този хубосник застраши движението в Пловдив заради необе...
Удостоиха посмъртно непрежалимия Алек Попов с голяма награда
Извънредна ситуация с високи води на река Въча край Пловдив
Шофьорка самокатастрофира на "Асеновградско шосе"
Пловдивско училище с голям успех


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).