Представиха SWOT анализ за околна среда и климат

Автор: Диана Бикова
Коментари (0)
13:09 / 03.12.2019
3663
В Аграрния университет в Пловдив се проведе среща дискусия на тема Обща селскостопанска политика 2021-2027 г. с акцент "Представяне на SWOT анализ за околна среда и климат". Събитието се организира от Министерство на земеделието, храните и горите и на него присъстваха заместник-министър Вергиния Кръстева и Георги Ралчев от постоянното представителство на България в Брюксел, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Представители на Аграрния университет представиха разработен от SWOT анализ за околна среда и климат. Това е вторият от трите анализа, необходими за очертаването на приоритетите на новата Обща селскостопанска политика (ОСП 2021-2027 г). 

В рамките на събитието се проведе и дискусия на тема "Добрите практики в Новата зелена архитектура“, по време на която бяха представени добрите земеделски практики, допринасящи за опазване на околната среда и смекчаване изменението на климата. Участниците се запознаха с последната актуална информация за хода на преговорния процес по темата за Новата зелена архитектура.

Основна цел на събитието е провеждането на публичен дебат с възможно най-широк кръг заинтересовани страни по темата за бъдещата Зелена архитектура на ОСП и установяване на механизъм за тясно взаимодействие с неправителствения сектор при обсъждането на новите изисквания в рамките на Зелената архитектура и добрите земеделски практики.

"SWOT анализът за околна среда и климат вече е входиран в МЗХ и е създадена координационна група, която прави преглед на предложението на Аграрния университет" - коментира заместник-министър Вергиния Кръстева. След приемането му ще се публикува на страницата на министерството в панела ОСП, за да може да се запознаят всички заинтересовани страни. "Както подходихме с предишния анализ за селско стопанство и хранително-вкусова промишленост, приемаме бележки, ако е необходимо - правим двустранни срещи с всеки, който е заявил това" - отбеляза Кръстева.

Новото в ОСП е преходният период, тъй като той засяга плащанията през 2021 г. Целта на този преходен период е земеделските стопани да бъдат гарантирани, че ще получат плащанията, обясни зам.-министър Вергиния Кръстева.

Подробности гледайте във видео интервюто.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).