Предсрочно завършва реконструкцията на кв. "Капана"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:10 / 03.11.2008
2590
До няколко дни ще приключат ремонтните работи в Капана, убеди се кметът Славчо Атанасов след тазсутрешната му инспекция в квартала. 2 863 000 лева струва реконструкцията, 700 хиляди са държавни пари, а над 2 100 000 са от общинския бюджет. Направихме изключителен ремонт, каза Атанасов. Подменен е водопроводът на 18 улици, а на 11 е сменена канализацията. Беше трудно за хората от квартала, но търпението им си заслужаваше. Реконструкцията е извършена в много по-кратък от предварително зададения срок, който е 30 юни 2009 година, се разбра по време на обиколката. Според кмета 68% от водата се губят поради течове от водопровода и канализацията. Затова навсякъде в града водопроводните тръби се заменят поетапно, тъй като са много остарели.

"Приключилият ремонт е добър пример за това как съвместните усилия на общината, държавата и ВиК могат да доведат добри резултати", коментира шефът на водното дружество инж. Красимир Цветков.

Подготвена е и новата транспортна схема в квартала, макар че шефът на общинско предприятие "Организация и контрол на транспорта" Вичо Кузов не е особено оптимистичен за спазването на знаците от страна на шофьорите. Той изрази мнение, че, за да се въведе ред в транспорта в квартала, е нужно и присъствието на КАТ.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Двама млади загинаха след тежко ПТП в Пловдив, други двама берат ...
Временна организация на движението по пловдивски булевард от днес...
Положението с градския транспорт в Пловдив е критично
Пловдивчанин: Добре че жена ми издърпа детето!
Цвета Караянчева в община "Родопи": Имаме амбиция за открито упра...
Загадка от "Кючука": Кой е с предимство?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).