Предприемаческото състезание "Започни млад" с ново издание в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:25 / 07.01.2022
916
На 4 февруари ще се проведе поредното издание на най-голямото състезание за предприемачески идеи "Започни млад“, което подпомага млади и начинаещи ентусиасти да реализират своите бизнес идеи. Новото издание на състезанието е насочено към настоящи и бъдещи предприемачи от Пловдив и ще се проведе онлайн.

"Започни млад“ (Start Young) е социално-образователна инициатива, която се реализира под формата на предприемачески състезания. Провеждат се 50-часови събития, които имат за цел да осигурят качествено практическо обучение за начинаещи предприемачи. Започвайки в петък вечер с презентации на идейни проекти и събиране на екип, събитието продължава чрез интензивно генериране на идеи и откриване на решения с помощта на ментори, разработване на бизнес модел и създаване на базови прототипи, завършващи с демонстрации и презентации в неделя вечер пред жури.

Участниците създават работещи стартиращи компании по време на събитието и са в състояние да си сътрудничат със съмишленици извън ежедневните си мрежи. Всички екипи водят дискусии с бизнес лидери и получават ценна обратна връзка от местните предприемачи. Уикендът е съсредоточен около действия, иновации и образование.

Независимо дали участниците търсят обратна връзка за идея, съосновател, специфични набори от умения или екип, който да им помогне да изпълнят проекта си, "Започни млад“ (Start Young) е идеалната среда, в която да тестват идеята си и да направят първите стъпки към стартирането на собственото си начинание.

Форматът е социално ориентиран и напълно безплатен за участниците, като неговата цел е да подпомогне младите предприемачи чрез образование, популяризация и вдъхновение. Най-добрите проекти, които се класират на финалите получават и множество награди, както и подкрепа за реализация на идеите си.

През тази година участниците в "Започни млад“ (Start Young) ще могат да вземат участие напълно безплатно и в BASE - обучителна програма, която следва приложен и изключително успешен модел, разработен в САЩ. По време на курса се придобиват знания и умения, нужни за стартирането и развитието на бизнес, както и достъп до важни бизнес контакти. Заниманията включват както теоретична, така и практическа част с много реални примери, игри и казуси.

По време на обучението участниците ще имат възможността да черпят знания и опит от успели български предприемачи, както и ще бъдат напътствани от ментори с богат опит в бизнеса. Курсът е изключително практичен, използва методите на геймификацията, с което се цели да се приложи наученото на практика.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона
Снимка показва как е изглеждала Главната на Пловдив, когато по не...
Даваме 78 000 лева за близо 100 химически тоалетни в Пловдив
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).