Предложиха прокурор от Пловдив с безупречна репутация за член на ВСС

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
12:57 / 27.04.2022
12751
В раздел "Общи събрания за избор на членове на Висшия съдебен съвет 2022 г." е публикувано предложение от прокурори от съдебния район на Апелативна прокуратура - Пловдив, с което предлагат Добринка Калчева - прокурор в Апелативна прокуратура - Пловдив, за изборен член на ВСС от квотата на прокурорите, съобщават от ВСС.

Добринка Калчева има над 24 години юридически стаж изцяло в системата на Прокуратурата на Република България. Тя започва професионалната си кариера през 1999 г. като следовател в Окръжна следствена служба - Пловдив. В периода от 2006 г. до 2014 г. е прокурор в Районна прокуратура - Пловдив. От 2014 г. до момента е прокурор в АП-Пловдив.

 Вносителите на предложението посочват, че опитът на Добринка Калчева като следовател и прокурор има принос за успешното ѝ справяне с функциите по ръководството и надзор върху досъдебните производства. Също така отбелязват, че тя "познава добре работата на прокуратурата не само в наказателноправен, но и в административноправен и гражданскоправен аспект.

Според магистратите, прокурор Калчева се ползва с безупречна репутация. Точно тази причина я прави подходяща за член на ВСС. Магистратите допълват, че Калчева ще изпълнява съвестно задълженията си, както го е правила досега.

Виж коментарите (5)
Още новини от Новини от Пловдив:
Убийството в Кючука: Ударите са нанасяни както в изправено, така ...
Верижна катастрофа между няколко автомобила до Труд
Военни демонстрираха различни техники и тактики в Пловдив
Малшанс споходи десетки пловдивчани
2130 пловдивчани имат възможност да изпитат напълно непозната тръ...
Започна транспортирането под полицейски съпровод на машините за г...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).