Празнично откриха Центъра за настаняване от семеен тип "Олга Скобелева"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:27 / 02.06.2015
4061
С много усмивки, сълзи от радост, песни и емоции вчера беше открит третият поред Център за настаняване от семеен тип "Олга Скобелева", предназначен за 14 деца. С помощта на много дарители са събрани финансови средства и строителни материали на обща стойност 130 хиляди лева, с които сградата на ул. "Етна" 5 е превърната в истински дом. 

Кметът на район "Централен" Георги Титюков заедно с Янита Манолова - заместник-изпълнителен директор на Агенцията за социално подпомагане, Нина Гаргова - директор на КСУ "Олга Скобелева", Надя Танева - директор на дирекция "Социално подпомагане", Веселина Ботева - директор дирекция "Социална политика" в Община Пловдив и много приятели прерязоха символичната лента и отвориха вратата на центъра за децата.

"Не е лесно да се правят реформи, когато зад тези реформи стоят съдбите на стотици деца. Благодаря от името на Община Пловдив на целия екип от КСУ "Олга Скобелева" за техните усилия в нелекия преход за деинституционализация и реализиране на общинския план за развитие на социалните услуги", обърна се към присъстващите Георги Титюков

"Радвам се, че центърът за настаняване от семеен тип вече е факт, пожелавам Ви много щастливи мигове във вашия нов дом", пожела още той.

Директорът на КСУ "Олга Скобелева" Нина Гаргова не проспусна да отбележи, че жилищата от семенн тип се правят според нуждите на всяко едно дете и благодари не само на дарителите, които са се включили в каузата, но и на децата, които са участвали със собствен труд и идеи, за да получат те най-големия подарък - своя нов дом.

За празника в небето бяха пуснати балони с пожелания за всяко едно дете, като не бяха забравени и осиновените малчугани, които вече са намерили своите семейства.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
20% отстъпка за рождения ден на строителен хипермаркет "Алати"
Най-новото археологическо бижу на Пловдив се показа в целия си бл...
Не е "Столипиново", Центърът на Пловдив е, а от ОП "Чистота" подм...
Новаторство в трудовото законодателство: Шеф на болница уволнява ...
Обрат! Обезщетение от 5 200 евро за Ральо Ралев!
Прокуратурата: Няма установено наличие на алкохол в кръвта на Кри...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).