Пожар изпепели дома на многодетно семейство от Брестник

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
18:51 / 25.02.2019
9482
Многодетно семейство оцеля като по чудо, след като къщата им в пловдивското село Брестник изгоря тази неделя до основи. Това споделят техни близки,организирали кампания във фейсбук за събиране на средства, за да възстановят дома им. Причината е, че съпругата Константина е бременна в 9-и месец с момченце и терминът й е в първите дни на март.

В момента тя, мъжът й Петър и двете им деца – Хриси на 10 години и по-малката й сестричка Божидара, са приютени в дома на сестрата на Константина в Пловдив. "Там обаче те не могат да останат дълго време, още повече, че бебчето е на път да се роди всеки момент. А и сестрата на Константина също има две деца", обясниха приятели на потърпевшото семейство.

Всички те били в неделната утрин в къщата си, когато усетили миризма на дим. След това, докато закусвали, видели отвън пушек. Излезли навън да видят какво се случва и с ужас установили, че гори домът им. Пламъците възникнали от комина на къщата. Явно в нощта срещу неделя искра е подпалила вътрешната изолация и тъй като къщата е с дървена конструкция, тлеенето се е разгоряло за няколко часа. "Предполагаме, че през нощта лека полека е започнало да тлее и пожарът се е разгорял на сутринта. Добре, че са били будни, иначе е щяло да стане страшно", споделят близките им.

В паниката Петър едва е успял да спаси личните документи и съвсем малка част от вещите на децата си. Той е пилот в Авиобаза "Граф Игнатиево", чийто командир е обещал да осигури на семейството временно жилище, съобщиха приятелите на потърпевшото семейство. Изгорялата къща е била ипотекирана и със застраховка, но отново ще бъде нужно време, за да се задейства процедурата на банката и парите от застраховката да бъдат изплатени. Междувременно хора от Брестник са поставили в един от магазините в селото дарителска кутия. Кметицата на селото Елена Проданова е осигурила помещение, в което да се събират дарени за семейството вещи. Приятелите на Петър и Константина разпространиха тяхната банкова сметка и призовават хората да им помогнат, за да възстановят по-бързо дома си.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...
След статия на Plovdiv24.bg премахнаха грозни и незаконни реклами...
Много грозна история с възрастна жена пред "Кауфланд"
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).