Потресаващо изнасилване на възрастна жена, казаха присъдата

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
15:01 / 02.09.2020
6040
Решение на Пловдивския апелативен съд, с което е наложено наказание от 6 години лишаване от свобода на Л. М. за влизане нощем в чуждо жилище, грабеж и изнасилване на възрастна жена, е потвърдено от Върховният касационен съд.

По делото е установено, че осем месеца, след като Л. М. е излязъл от затвора предсрочно условно след изтърпяване на четиригодишна присъда за изнасилване, на 27.04.2018 г. той отново извършил същото престъпление. Около 2:40 ч. през нощта отишъл в дома на пострадалата в село близо до Пазарджишко, като знаел, че тя живеела сама.

Почукал на прозореца и й поискал цигари. Тя му подала две цигари през прозореца на хола. Минути след това чула, че на входната врата се блъска. От силните удари вратата била строшена. В къщата нахлул подсъдимият, който държал нож в ръката си. Приближил се към жената, хванал я здраво за ръцете, опирайки ножа в гърлото й. Ударил й няколко шамара и я заплашил, че ще я нареже на парчета.

Пострадалата знаела, че подсъдимият е наркоман и алкохолик. Тъй като я било страх от него, му казала, че има 100 лева в гардероба и ще му ги даде, за да я остави намира. След като прибрал парите в себе си, той пак опрял ножа в гърлото на жената, запушил й устата и ударил няколко шамара. Казал й да се съблича, като едновременно с това продължил да я удря по главата и лицето. Свалил й дрехите, избутал я към спалнята и я изнасилил. Подсъдимият си тръгнал, като заплашил пострадалата да не казва на никого за станалото, а с парите признал, че щял да си купи наркотик. След това си тръгнал.

Пострадалата се облякла и излязла пред къщата. Видяла, че подсъдимият отново се връща. Той се приближил до нея и й предложил да се връщат в леглото. Жената заявила, че я боли коремът и трябвало да отиде до тоалетната, която се намирала в задния двор на къщата. Успяла да се покатери по тухлената ограда и да се скрие при съседка.

Пловдивският апелативен съд счита, че присъдата за Л. М. трябва да е 9 години лишаване от свобода, но заради задължителната законова редукция, която се прилага при съкратено съдебно следствие, следва да бъде наложено наказание лишаване от свобода в размер на 6 години.

Решението за наказанието на Л. М. е окончателно и не подлежи на обжалване. То е приведено в изпълнение и подсъдимият вече изтърпява присъдата си.

Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Пловдив:
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...
След статия на Plovdiv24.bg премахнаха грозни и незаконни реклами...
Много грозна история с възрастна жена пред "Кауфланд"
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).