Поставят кръста върху църквата "Св. Пророк Илия"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:00 / 20.12.2008
1749
В момента се извършва подготовката за поставянето на кръста върху златистия купол на църквата "Св. Пророк Илия" в Столипиново. Той е с височина 1,80 м. Очаква се скоро да бъде монтирана и специална плоча, върху която са изписани имената на дарителите, а през януари църквата ще бъде открита официално.

Основният ремонт на храма започна още в началото на годината с реставрация на олтара, после временно бе преустановен заради щъркелово семейство, което въпреки положените грижи не пожела да бъде сменено местонахождението на гнездото му. През ноември бе поставен куполът, чието уникално златисто покритие е направено по супермодерна технология. Общината не е дала и лев за ремонтите, всичките дейности се финансират от щедри дарители. "Догодина ще започне вътрешното изографисване на храма", каза кметът на район "Източен" Иван Тотев пред Plovdiv24.bg.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчанин за автобус на градския транспорт: Имах чувството че ...
Възрастна жена просълзи пловдивчани
Развръзка с пазара в пловдивския квартал "Столипиново"
Важно за пътуващите с влак от и за Пловдив
Безплатни изследвания днес в Пловдив
Препродажбата на билети продължава


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).