Посланикът на Германия: В Пловдив винаги се срещам с интересни хора

Автор: Стойчо Генов
Коментари (0)
13:59 / 10.09.2020
4499
Посланикът на Федерална република Германия Кристоф Айххорн посети днес Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Повод за визитата му бе представяне на новия Управителен съвет на фондация "Германо-Български Център за срещи". Тя ще се помещава в изцяло обновената сграда на ул. "Екзарх Йосиф".

На събитието присъстваха оластният управител Дани Каназирева, зам.-кметът Стефан Стоянов, преподаватели по немски език и членове на Германо-Българската индустриално-търговска камара.

Новият Управителен съвет на фондация "Германо-Български център за срещи" е в следния състав: председател - д-р Мариана Чолакова и членове – д-р Митко Василев, Кармен Щрук, д-р Хорст Щюер, Ценка Прейс. Надзорен съвет – адв. Диан Костадинов. Управител е Лъчезар Тодоров.

"Когато един германец види думата "съединение“, просто му се отваря сърцето. Посещението ми в Пловдив винаги е свързано със срещи с интересни хора. В България има много ангажирани хора, които поддържат връзка с Германия и този нов център за срещи може би е най-доброто място, където това би могло да се случи. Искаме да подкрепим местната власт с по-голямо немско присъствие в Пловдив и региона. Искаме да подадем ръка и на хората, които работят в сферата на културата", каза Кристоф Айххорн.

Гледайте в прикаченото видео още от изказването на немския посланик!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчани гневни на новите порти на Източната порта: Като в зат...
В Пловдив жена получи бяла роза - някои разчетоха това като злове...
Пловдивчанка за Централна поща: Огромното й постмодерно туловище ...
Община Пловдив дава близо 2 млн. лв. за контрольори за лечебните ...
Музеят на авиацията с вход свободен днес
Единственият булевард в Пловдив, по който не минават автобуси?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).