Поредно интересно събитие предстои в "Капана"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
07:10 / 27.05.2017
3053
Пространства за отдих и дискусии, зеленина по фасадите на сградите, артистични конструкции за растения и отглеждане на екзотични плодове в сърцето на града ще бъдат представени днес от 11.00 часа на сцена Ядрото в "Капана". Събитието е част от проекта "Засади "Капана", който стартира преди месец с подкрепата на "Пловдив 2019" като следващ етап от развитието на един от водещите проекти Капана - квартал на творческите индустрии.

Инициативата даде възможност на всички хора със "зелени" идеи да се включат в конкурс, вдъхновен от артистичното озеленяване, чрез отглеждане на ароматни и ядливи растения в градски условия. В конкурса се включиха авторски колективи, ландшафтни архитекти, студенти, еколози, деца от началните училища в града, магазините от квартала.

15 са одобрените идеи, които представят както практични и артистични решения, така и засаждане на екзотични и непознати растения. Във финалния етап на проекта на живо на сцената на Ядрото ще бъдат отличени 5-те най-добрите зелени идеи. Организаторите са предвидили в журирането да вземат участие с гласуване всички посетители, живущи и гости на квартала.

Програмата на събитието включва още срещи с някои от авторите на проектите и обявяване на търг с наддаване за 10-те предложения останали извън челната петица. Целта на търга е да даде възможност максимален брой от предложенията да намерят реализация на територията на "Капана".

В рамките на екологичните практики, част от концепцията на новата визуална идентичност на квартала - Creative playground / Място за творчество и забавление, ще могат да бъдат видени още зелени кътове от дървени конструкции, градски парници за отглеждане на ядливи растения и арт инсталации.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).