Поредни протести в Белодробна болница?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
14:37 / 09.12.2011
2315
Не е изключено да се стигне по поредните протести в Белодробна болница след заявеното намерение за преструктуриране на здравното заведение.

Припомняме, че предпоследният епизод от многогодишната сага на задлъжнялото здравно заведение, е обявеното му преместване в УМБАЛ "Свети Георги". Със запазване на всички дейности. Но едва ли със запазване на целия персонал.

Има съмнения обаче, че само 50 легла, които обслужват туберкулозно болни,  ще бъдат прехвърлени към университетската болница. Каква ще стане с останалите пациенти , за които никой не казва дума . Тези и други въпроси бяха поставени на проведената работна среща с представители на Районната лекарска колегия, експерти и медици.

Министерството на здравеопазването отпуска 500 хиляди лева за пребазирането на белодробна болница в "Св.Георги". Лекарите от "Кудоглу" не са съгласни не само заради изнесета от Борислав Китов информация, че ако дългът на Белодробна болница в момента е 3 милиона, то Университетска има задължения около 40 милиона

"Коя болница няма дълг" - попитаха от болница и уточниха, че обикновено пациентите,които се лекуват при тях са често неосигурени, защото туберкулозата и белодробни болести са диагнози на социално слабите. И с пребазирането няма да се реши финансов въпрос, а ще се създаде нов проблем

Медиците търсят отговор какво ще стане с останалите пациенти, защото там не се лекува само туберкулоза, а има и хора с неспецифични заболявания на белите дробове. "Кой ще поеме диспансеризацията и проследяването на туберкулозните "-питат още докторите

Лекарите настояват кметът Иван Тотев лично да дойде в болницата , за да изслуша пациентите и лекарите. А и да направи анализ , за да може "Кудоглу" да бъде запазена. Предложението на здравното министерство ще бъде гласувано на сесията на 15 декември.


Източник: ПОТВ

Виж коментарите (4)

Още по темата (70):
16.12.2022 Слави Георгиев: Предложението за Белодробна болница е директен опит за
кражба
23.11.2021 Търсят финансиране за превръщането на Белодробна в общински медицински
хоспис
04.08.2021 Идея: Бившата Белодробна болница да стане хоспис
18.02.2021 Общината не се е отказала да възстанови Белодробна
09.12.2020 Възраждат бившата Белодробна с лиценза на "Св. Пантелеймон"
09.12.2020 Зико: Парите за възраждане на Белодробна могат да дойдат от общината, държавата или тотото
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона
Снимка показва как е изглеждала Главната на Пловдив, когато по не...
Даваме 78 000 лева за близо 100 химически тоалетни в Пловдив
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).