Подписка срещу уличните музиканти в Пловдив, свирили фалшиво и едно и също

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (7)
18:09 / 02.05.2022
14432
Дейността на уличните музиканти създаде напрежение в Пловдив. Отново на дневен ред е спорът "за" или "против" уличната музика. Жители и работещи в центъра на града изпратиха до областния управител подписка за ограничаване на дейността на уличните музиканти.

Всеки ден Главната улица на Пловдив се оглася от гайди, цигулки, кавали, китари и барабани. Музиката не спира часове наред, оплакват се участниците в подписката.

"Нямам нищо против, нека да излезат да си изкарат някой лев, но да е всичко балансирано между нас и тях. Мен лично ме дразнят, пак казвам, от такава гледна точка на това, че свирят едно и също нещо постоянно", казва пред БНТ Павел Павлов, търговец и собственик на магазин.

Подписалите жалбата очакват от местната власт да упражнява постоянен контрол и да въведе ред при изпълнителите, както и да не се използват озвучителни уредби.

"Напоследък все по-малко са проблемите, за щастие. Най-вече проблеми има с продавачи от магазини, които стоят цял ден и така им е много шумно", разказва Иван Аговски, уличен музикант.

"Да, често се случва. Правят им забележки и ги гонят. И на мен се е случвало, да", признава Наньо Лазаров от Калофер, уличен музикант.

Дебатът за уличните музиканти се води всеки ден.

"Доволна съм. Работя си, свирят ми, готино ми е. Нищо против нямам тях. Трябва да го правиш от сърце и душа. Това е най-важното. Дали свириш фалшиво или не, ей тука, трябва да го правиш от сърце", смята Рени Джизакова.

"Даже имаме клиенти в магазините и казват: "Вас главите болят ли ви? Ние тука пет минути сме в магазина и не издържаме вече." Аз даже съм подавал и в общината сигнал и те вдигат ръцете, казват ние нищо не можем да направим", ядосва се Павел Павлов.

Община Пловдив издава разрешителни на уличните музиканти веднъж годишно. За последната година те са едва 110 при 162 през 2021 г

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (7)

Още по темата (325):
28.04.2024 Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
19.10.2023 Бизнесмени почерниха Пловдив, заведения на Главната и в "Капана" над
закона
11.10.2023 Заведение на Главната само осъзна грешката си
06.10.2023 Кафене загрози Главната в Пловдив. Позволи грубо погазване на Наредба
04.09.2023 Сложиха нова бариера в центъра на Пловдив
22.08.2023 Бариера ще спира безразборното влизане на коли в пешеходната част на "Отец Паисий"
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).