Под патронажа на Райна Петрова представиха поезия в Балабановата къща

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
10:32 / 25.11.2010
2186
Под патронажа на кмета на район "Централен" Райна Петрова в Балабановата къща снощи бе представена стихосбирката "Завръщане" на поетесата Мариела Конова.

"За мен е истинско удоволствие да представим днес твоята стихосбирка. Още по-голямо удоволствие е, че залата на Балабановата къща е препълнена. Това говори, че духът на Пловдив още съществува, че ние все още сме културен град и културна столица, че уважаваме младите таланти и поети на Пловдив. Днес в Стария град е един празник" - с тези думи се обърна към присъстващите кметът на район "Централен" Райна Петрова.

Тя пожела на авторката прекрасно пътуване по пътя на поезията и успех на стихосбирката.

Мариела Конова пише кристална поезия, защото тя спазва всички канони на класическите стихове - с тези думи започна поетичното представяне поетът Иван Ройдов. Този свят, който Мариела създава е един невероятен свят, защото той обема не само целия свят, но е и много искрен, допълни Иван Ройдов и нарече Мариела Конова културен посланик на България. Стихосбирката "Завръщане" вече е издадена и на английски език, като след няколко месеца предстои представянето й в Ню Йорк.

Със стиховете си, посветени на Турция, авторката поздрави генералния консул Джюнейт Явузджан, който бе сред гостите на поетичната вечер. В Балабановата къща присъстваха още бившия евродепутат Петя Ставрева, директорът на Ансамбъл "Тракия" професор Даниела Дженева, близки и приятели на авторката.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
ГЕРБ в "Тракия" с доброволческа инициатива в "Парк 2019"
Официално: Съобщиха скоростта на джипа от катастрофата с двама за...
Синдикалист: Когато разбрахме за случая, бяхме шокирани
Верижна катастрофа на Околовръстното на Пловдив
За увеличение на стандартите и възнагражденията в социалния секто...
Нямат спиране: Шофьор "лети" със 150 км/ч на пловдивски булевард,...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).