Почетен знак за златните младежи на Пловдив

Автор: Мариана Панчева
Коментари (0)
12:25 / 09.04.2019
2443
Александра Начева и Кирил Киров да получат почетния знак на Пловдив са поискали 14 общински съветници, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Решението трябва да бъде взето от местния парламент на сесия в четвъртък.

Алекс Начева се занимава с лека атлетика от 8-годишна, насочва се към тройния скок през 2015-та година, член и състезател на СКЛА "Ботев Пловдив" е, към момента е 11-класничка в учи в ЕГ "Иван Вазов". В кариерата си Начева има 10 държавни титли и 5 златни медала от балкански шампионати; тя е сребърна медалистка от Европейски шампионат за възраст до 18 години, вице световна шампионка за възраст до 18 години и световна шампионка за възраст до 20 години. Постига своя спортен връх през 2018-та година, когато печели златен медал от Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес.

В рамките на година и половина Алекс е поставила 4 национални рекорда на България.

Кирил Киров - член и състезател на армейски спортен клуб "Тракия", е 12-класник в СУ "Св. Патриарх Евтимий".

Киров е 5-кратен държавен шампион, носител е на още 3 сребърни и 1 бронзов медал от държавни първенства. В републикански турнири е носител на 9 златни, 4 сребърни и 3 бронзови медали. Има и множество международни отличия. Подобрил е 2 национални рекорда по стрелба с пистолет, има три финала на европейски първенства. През 2018 година печели бронз от Европейското първенство. Отново през 2018 година той достига своя връх в кариерата, завоювайки олимпийско злато на Младежките олимпийски игри. Това постижение е най-големият успех в дисциплината с въздушен пистолет, достигнат от български стрелец при младежите.

"Макар и кратки, богатите и изпълнени постижения биографии на двамата млади пловдивски спортисти е доказателство за техния значим принос към Пловдив", се посочва в аргументите за исканото отличие.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).