Пловдивски ученици в подкрепа на деца в неравностойно положение

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:29 / 01.04.2018
4600
Бивши и настоящи ученици от
ОУ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Учениците от III "А" клас на Основно училище "Васил Левски", с подкрепата на техните учители Надежда Илчева, Мария Сарафска и техните родители, решиха да дарят дрехи и лакомства на децата в неравностойно положение от дом " Роза" в с.Зелениково по случай наближаващите великденски празници.
Родителите създават група във Фейсбук, която за броени часове събира над 30 члена.

Каузата им впечатлява хората, които помагат веднага. Буквално за 4 дни се събират нужните дрехи и лакомства,от които децата в дома имат нужда.
Дом за деца лишени от родителска грижа "РОЗА" предоставя социална услуга постоянна грижа и седмична грижа за 35 деца от 3 до 7 години, за които липсват ресурси за отглеждане в семейна среда. В групите за постоянна грижа се осигуряват и места за спешно настаняване - за деца, настанени по реда на чл. 33 от Правилника за прилагане на Закона за закрила на детето, и за деца, на които е предоставена мярка "полицейска закрила".

Децата се отглеждат и възпитават в три групи, разделени по възрастов признак и в среда, максимално близка до семейната.

Инициативата на пловдивските ученици и техните учители съвпадна и с рождените дни на три от децата в дома. Бяха купени подаръци, три торти, пити и други лакомства за празника на рождениците. Пловдивските ученици им подариха и ръчно изработени великденски картички, а децата от дома ги посрещнаха облечени като лазарки.

Надежда Илчева – класен ръководител на учениците от от III "А" клас на Основно училище " Васил Левски": "Това добро, което се прави ,има отражение и върху тях като емоция, като усещане, като чувство. Ние, в училище, се стремим да ги научим да бъдат добри хора, да бъдат толерантни към останалите. И се радвам, че в момента не говорим за агресия в училище, а говорим за нещо положително, което показва грижата на цял клас към други."

Следата, която възпитаниците на училището оставят след себе си, е добър пример за техните връстници, убедена е Гергана Витева,директор на ОУ "Васил Левски". Учениците от III "А" клас се надяват каузата, която те осъществиха, да бъде продължена и от други ученици.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...
Абитуриенти от Пловдив "подариха" рози на покойната си любима учи...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).