Пловдивски ученици с уникален международен проект

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:35 / 06.07.2020
2452
Учениците от 3 "Б" клас с учителки Б. Митева и К. Русалова участват в уникални международни eTwinning проекти. Тази година третокласниците обединиха сили и идеи и заедно с ученици от Италия, Гърция, Кипър, Румъния, Испания и Турция се включиха в проекта "Save Europe, Save the Earth".

"Децата - слънца" се сприятелиха с ученици от други европейски страни. Заедно посрещнахa коледните и новогодишните празници, Великден. Заедно бяхa и по време на пандемията.

Проектът цели да се развие екологичното съзнание на учениците. Съсредоточихме се върху природното наследство - пейзажи, сгради или среда, които трябва да бъдат запазени. Обсъждат се проблеми, пред които е изправена Земята и как човекът може да бъде част от решението.

В Деня на водата учениците направиха страхотни проекти.

Участието в тези проекти мотивира учениците да научат по- добре английския език. В следобедните часове /Занимания по интереси/ правим виртуална разходка из училищния живот на нашите приятели. Докосваме се до техния манталитет, традиции. Децата с радост изработват поздравителни картички за Коледа и с още по- голямо вълнение отварят получените от чужбина честитки.

Този проект допринесе за изграждането им като активни граждани. Те са още по - мотивирани и отговорни към опазването на природата. Чувстват се специални и как няма?! Те са единствените представители от България. Не случайно са "Деца - слънца" - споделя с екипа ни г-жа Русалова.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Снимка показва как е изглеждала Главната на Пловдив, когато по не...
Даваме 78 000 лева за близо 100 химически тоалетни в Пловдив
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).