Пловдивски ученици рисуваха яйца пред Общината

Автор: Васил Динев
Коментари (0)
16:36 / 18.04.2019
3230
На зелената площ до разцъфналите лалета пред сградата на Община Пловдив днес, в 12 часа,  ученици от двете художествени училища в Пловдив – НХГ "Цанко Лавренов“ и Националната гимназия за сценични и екранни изкуства започнаха пресъздаването на великолепните си  великденски сюжети върху 10 големи макета на яйца, с размери от 70 см. до 1.20 м.

Традицията за поставяне на тематична празнична украса пред едно от най-посещаваните места в централната градска част на Пловдив продължава и през тази година. След мартениците, с подходяща украсата ще посрещнем и предстоящия светъл християнски празник Възкресение Христово.

За да поздравят талантливите ученици и техните преподаватели, пред общината бяха заместник-кметът по култура и туризъм на община Пловдив инж.Александър Държиков, Председателят на Общински съвет – Пловдив – Савина Петкова, директорът на НХГ "Цанко Лавренов“ Светлозар Чавдаров, служители на общинската администрация, както и много граждани  и деца.

Докато младите художници творяха, младежи от НУМТИ "Добрин Петков“ Пловдив се погрижиха за доброто настроение на всички присъстващи с брилянтните си изпълнения на китара.

Още от самото начало на творческия процес, десетки хора си направиха снимки или селфи за спомен като доказателство, че мястото отново ще се превърна в любима територия за снимки през следващите няколко седмици.

По време на рисуването възникна идеята, през следващата година трите училища да участват в общ проект и освен рисуването на яйца и подготовката на празнична великденска украса, на специална сцена пред общината да бъде изнесен концерт- спектакъл, с участието на училищата по изкуствата в Пловдив.

Виж коментарите (0)

Още по темата (68):
04.05.2019 Светла събота е! Вижте какво не трябва да правим в този ден
03.05.2019 Ето какво казаха от Kaufland за агнешкото месо
03.05.2019 Днес е Светли петък, има празнуващи
30.04.2019 Българин спомена "Кауфланд" във връзка с неприятна според него практика
30.04.2019 Днес е Светли вторник
30.04.2019 Благотворителна инициатива в центъра на Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Тежко е състоянието на момченцето, което пострада при взрив на га...
255 жилищни, 3 административни и 102 други сгради са започнали да...
Дете е прието в болница в Пловдив с опасност за живота
Нагли циганчета стъжниха живота на пловдивчанка пред КАТ
Бивш общинар: Какво пречи Пловдив да е като Монпелие и да има без...
Пловдивчанка: Такива комплексари със спортни екипи и бръснати гла...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).