Пловдивски бизнесмен се сблъска с казус

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
16:41 / 14.08.2021
15783
Здравейте, жител съм на Пловдив и по-специално на кв. "Капана" - така читател на Plovdiv24.bg започва сигнала си, изпратен до нашата медия. И продължава:

"Като собственик на жилище там имам право на един пропуск за паркиране в “зелена зона", който обаче според последните промени в наредбата за паркиране в зелена зона не може да бъде за служебен автомобил.

Дотук добре, може би има логика предвид многото наематели, които ползват помещения под наем - най-често за заведения, да нямат право да паркират в зоната при положение, че така или иначе местата са малко. Но моят случай е следният - аз притежавам служебен автомобил, който е собственост на фирма, на която аз съм собственик, фирмата е регистрирана на адреса, на който живея, а именно улица в кв. "Капана", но получавам отказ за издаване на зелен талон поради причината, че не съм собственик на автомобила. Реално отказът им е съгласно наредбата, но де факто аз няма как да паркирам колата си близо до вкъщи заради кратка промяна в наредбата.

Питането ми е дали подобен отказ са получили всики фирми с автомобили, имащи талони, нима от заведението до Халите са регистрирали автомобилите си на физическо лице…

Да не говорим, че имат повече от един зелен талон… Нещото, което още повече ме притеснява, е, че е факт изграждането на бариери на двата входа на кв. "Капана" и вероятно до един месец ще заработят, тогава живущ като мен няма да може да паркира колата си дори и извънработното време на "зелена зона".

Отделно от това мълчанието от страна на общината по темата с изграждането на тези съоръжения е показателна за качеството на взиманите от нея решения. Редовен ваш читател съм и вярвам, че ако вие дадете гласност на този проблем, той би се решил най-справедливо!"

Виж коментарите (3)

Още по темата (87):
20.04.2024 Завръщането на мутрите: Безобразия в "Капана" по тъмно
06.04.2024 Ново заведение в "Капана" забрани чалгата
11.03.2024 Историк: "Капана" бе нещо като обществена тоалетна. Сега е една от емблемите на Пловдив
06.02.2024 След публикация на Plovdiv24.bg: Масови проверки в "Капана"
09.07.2023 Пловдивчанка: Не бих искала някой ден да прочета, че е убит човек
28.06.2023 Нахални бизнесмени превзеха "Капана"
Още новини от Новини от Пловдив:
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).