Пловдивската полиция се самосезира след пост във Фейсбук за мъж с жълто яке

Автор: Адриана Георгиева
Коментари (19)
13:40 / 27.11.2020
65609
Служители на пловдивската полиция са се самосезирали след пост в социалните мрежи за мъж с жълто яке, който според въпросната публикация обикалял автогара "Север", сприятелявал се с малки деца и им предлагал да тръгнат с него. От няколко дни полицаи от Трето районно извършват 24-часов обход на споменатата автогара и района около нея, но към момента не са забелязали човека и не са установили самоличността му. Много е вероятно той да да се е натъкнал на съобщението, което от няколко дни се върти в различни групи във Фейсбук и умишлено да не се появява на автогарата. 

Екипът на Plovdiv24.bg призовава жителите в града под тепетата да бъдат отговорни и будни и да не публикуват подобни постове в мрежите, търсейки гласност, а да сигнализират директно на органите на реда. Случаят с този мъж е жив пример как вместо да бъде издирен чрез поста на хората, които са го виждали, той е бил предупреден и се е покрил, което спъва работата на полицията. 

В коментари под публикацията пише "Защо полицията не си върши работата?", "Спи ли полицията?" и т.н., отговорът е тези въпроси е: "Поемете гражданската си позиция и се обръщайте лично към районното управление". 

Ето какво гласи и публикацията:

"Виждате ли този чичко с жълтото яке. Добре облечен с нови маратонки. Този чичко заговаря децата на автогара Север в гр. Пловдив и се сприятелява с тях. Случайно се заговорихме с една жена от моето село и тя ми сподели, че този същия набелязал и нейният син, предлагал на детето и да тръгне с него, и да си изкара малко пари. Момчето било умно и казало на чичкото "Тати сега ще дойде, и ще го питам дали може".

Като чул това този същия с жълтото яке и очилата избягал. Този чичко не работи, той нонстоп е на автогарата и никой не подозира с какво се занимава той. Не, той не чака автобус, той чака вашите деца да са сами без родител за да ги заговори и заведе незнайно къде, та да си изкарат пари. Пазете децата си хора. Моля, органите на реда и агенцията за закрила на детето да не подминават този чичко."

Виж коментарите (19)
Още новини от Новини от Пловдив:
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).