Пловдивската опера пее на китайски

Автор: Мария Морунова
Коментари (1)
15:21 / 22.08.2014
1662
Китайският симфоничен оркестър от побратимения на Пловдив град Шънджън гостува в града на тепетата и утре вечер от 20.00 часа ще изнесе концерт на Античния театър съвместно с Пловдивската опера, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Поводът на концерта е освен побратимяването между двата града и 65-ата годишнина от установяването на дипломатически отношения между България и Китай", коментира зам.-кметът Стефан Стоянов.

Той отбеляза, че още вчера в Пловдив са пристигнали 100 китайски музиканти, а интересът към концерта е огромен и вече почти са разпродадени билетите.

Представителят на община Шънджън Ние Бин, вицепрезидентът на Симфоничен оркестър на Шънджън Цяо Хун, зам.-генералният директор на службата по култура, спорт и туризъм на Шънджън също казаха няколко думи по повод предстоящия концерт.

Цяо Хун оповести, че утре ще бъде изпълнена "Ода за човечността", а Ние Бин подчерта, че чрез музиката си Симфоничният оркестър ще се опита да предаде на пловдивчани идеите на Конфуции за унисон и хармония в различията.


Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Опасен елемент притесни пловдивчанин
Честват 50 години от създаването на отделението по диализно лечен...
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).