Пловдивска гимназия вкарва хомеопатията в клас

Автор: Мариана Панчева
Коментари (2)
09:30 / 14.05.2017
5618
Бивши и настоящи ученици от
ПГХТТ:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Хомеопатията влиза в класната стая. Това става възможно, след като тази година пловдивската Професионална гимназия за хранителни технологии и техника разкрива чисто нова специалност - технология на хомеопатичните продукти, предаде репортер на Plovdiv24.bg. 

620 деца се обучават в ПГХТТ към момента, разказа директорът на гимназията инж. Людмила Ганчева. Като най-предпочитани специалност тя открои контрол на качеството и безопасност на храни и напитки, климатична и хладилна техника, както и обучение за лаборанти в хранителната промишленост. 

За да стане още по-привлекателно професионалното обучение за младите хора обаче училището ще претърпи пълна промяна по проект по Оперативна програма "Региони в растеж 2014-2020".

Предстои не само саниране и модернизиране на сградата, а и закупуване на обзавеждане и оборудване, с което да се подобри учебният процес. 

"И учители, и ученици сме щастливи, че на нашето 
училище му предстои цялостно обновление в навечерието на 70-годишнината от създаването му, която ще честваме през 2019 г.", сподели инж. Ганчева. По думите й ремонт на училището не е правен от построяването на новата сграда през 1984 г. и заложените в проекта мерки за енергийна ефективност са спешни и належащи. Особено важно е и предвиденото ново оборудване и обзавеждане на технологични лаборатории - биохимична, физико-химична, микробиологична. Предстои и закупуването на нови измервателни уреди, с които възпитаниците ще се учат да изследват качествените показатели при производството на храни и напитки. Предвижда се също оборудване и обзавеждане с учебни модели в климатична, вентилационна, отоплителна и хладилна работилница.

"С модернизирането на лабораториите и създаването на привлекателна образователна среда целим да насочим вниманието на родители и ученици към професионалното образование, тъй като бизнесът има крещяща нужда от средни кадри. Този проект ще направи по-модерно и обучението, отговарящо на новите учебни програми", коментира директорката.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).