Пловдивска фирма отнесе сериозна глоба

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
09:36 / 22.06.2017
7665
Районният съд в Пловдив е потвърдил наказателното постановление на РИОСВ, с което на "Агрия" АД бе наложена имуществена санкция в размер на 30 000 лв. за неизпълнение на условие по комплексно разрешително. В мотивите си съдът е приел за безспорно, че дружеството е допуснало замърсяване на водите на река Чепеларска с манган, какъвто няма право да изпуска. Съдът е преценил също, че размерът на санкцията е съобразен с всички обстоятелства от значение за административната отговорност и целесъобразността на самото наказание. 

При извънредна проверка след сигнал през юли 2016 г. експерти на РИОСВ - Пловдив, Басейнова дирекция "Източнобеломорски район" и Регионалната лаборатория към Изпълнителната агенция по околна среда са констатирали голямо количество мъртва риба в река Чепеларска в района на с. Катуница. На място са измерени показателите: рН - 7,12; разтворен кислород - 6,5 мг/л, ел. проводимост - 1735 µS/сm. Взета е и водна проба за изследване за наличие на метали. За нарушение на екологичното законодателство РИОСВ е наложила на "Агрия"АД санкция в размер на 30 000 лв., която дружеството обжалва. Решението на Районния съд подлежи на обжалване пред Административния съд в Пловдив.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Шофьори не вярват на очите си какво виждат на булевард в Пловдив
Бивш кмет на район "Южен" поведе листата на "Синя България" в Пло...
Камера засне най-безумното ПТП в Пловдив, по чудо няма загинали и...
Тежко ПТП на кръстовището в Пловдив, на което преди 6 месеца заги...
В Пловдив арестуваха продавачка на сергия
Лекари се борят в Пловдив за живота на блъснатото момиче


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).