Пловдивчанин срина "Кауфланд": С тези приключих! Дали им пука за зелената планета?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (17)
17:56 / 11.06.2023
64423
"За по-чиста планета" или.......? Така читател озаглави сигнала си до Plovdiv24.bg. Даваме му думата сега:

"Нали всички научихте за чудесната и крайно закъсняла за БГ инициатива на "Кауфланд" с изкупуването обратно на ПВЦ бутилки и кенчета, кръстена с гръмкото име "За по-чиста планета"? Да, но тя май ще се окаже не толкова с мисъл за планетата, а дребен тарикатлък.

В целия цивилизован свят това нещо се прави от доста години и с ваучерите от машините можеш както да пазаруваш в магазина, така и сумата да ти бъде изплатена на каса. Е, "Кауфланд" вложиха и нещо от себе си. Длъжен си да използваш ваучера точно в този магазин и трябва да напазаруваш за над десет лева. Това ми се видя малко нагличко, ама карай, нали ще сме зелени!

Преди дни гордо връщам един багажник ПВЦ бутилки и се отправям към касата. Изчаквам опашката и магазинерката любезно ми казва, че с ваучера алкохол не може да се пазарува. Отивам и питам на информация каква точно им е логиката, не че не можело, а просто не може само алкохол.

Не схващам точната логика, но добре. Връщам се, взимам още нещо, изчаквам отново опашката, обяснявам на същата продавачка, че е пропуснала да ми спомене малка подробност, а тя усмихнато ми отговаря, че така или иначе ще ми приеме само един ваучер за 2 (два) лева! Вече изнервен, питам защо? Политиката на фирмата била за покупка за двайсет лева един ваучер, за втори - оборот от 40 лв, за трети - 60 лв...

Та все повече се чудя, пука ли им на "Кауфланд" за "зелената планета", или това е поредният тарикатски трик за вдигане на обороти? Аз със зеленото мислене няма да приключа, но с "Кауфланд" определено.

П.П. И събирайте "Капачки за бъдеще"! Там хората доказаха, че може да има искрени каузи!"

Виж коментарите (17)
Още новини от Новини от Пловдив:
Дърво е премазало кола след силната буря в Пловдивско
"Мерцедес" се заби в дърво в "Смирненски"
Млад мъж от "Столипиново" учи за зъболекар, иска да си отвори каб...
Пловдив изпревари Варна по население
"Смирненски" е непроходим! Шофьори: Изведнъж всичко спря, този пр...
Прокуратурата се самосезира заради мутренските изпълнения на буле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).