Пловдивчанин: Роми ме пребиха като куче посред бял ден! Къде е държавата?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (103)
09:20 / 17.09.2013
21209
Разгневен пловдивчанин се обади в редакцията на Plovdiv4.bg, за да разкаже поредния случай на своеволия, извършени от роми в Пловдив. Ето за какво става дума:

"Снощи около 18,30 часа на улица "Герлово" 10 в "Изгрев" чаках автобус, за да се придвижа до Центъра. Изведнъж към мен се приближиха мъж и жена от ромски произход. Мъжът каза "Добър ден" и ме удари с юмрук в лицето. Жената държеше в ръцете си два камъка, с които също ме удари. Паднах на земята, на самото пътно платно, а ударите продължиха да се сипят върху мен. Тогава отнякъде дойде мъж, представил се за инспектор Недев. Звъннах на 112, откъдето реагираха крайно неадекватно - на няколко пъти ме накараха да повторя къде точно се е случил инцидентът. После се появиха представители на Шесто РУП, а междувременно наоколо се събраха много роми. Закараха ме да давам показания до 22,00 часа в полицейското управление, а нападателите ми бяха задържани. Ще си изкарам медицинско - окото ми е посинено, ребрата ми също са наранени.

Впоследствие разбрах и причината за нападението срещу мен - не съм бил пуснал детето на въпросните роми да влезе в блока. Аз живея там от 30 години и заявявам, че тези хора не са от нашия блок, въпреки твърденията им. Излизайки от входа, един ден това дете наистина се опита да влезе, но то нямаше ключ и аз не го допуснах вътре, последва лек сблъсък и то падна на земята. Входът ни се заключва с чип именно за да се предпазим от най-различни криминални инциденти и смятам, че не е редно външни лица да имат достъп до него.

Докога ще продължават беззаконията в тази държава и докога ще се упражнява насилие върху гражданите й? Кой ще защити обикновения човек? И всичко това се случва посред бял ден! Къде е справедливостта? Докога и към кого да се обърна за съдействие?", огорчен разказа историята си 44-годишният пловдивчанин Иво Василев.

Виж коментарите (103)
Още новини от Новини от Пловдив:
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...
Родни ученици, единият от Пловдив, с пълен комплект медали на меж...
Работник в голяма фабрика в Пловдив заплашен с уволнение, бил чле...
Депутат от Пловдив напуска политиката: За да си ефективен трябва ...
Най-скъпите квартали в Пловдив, чиито цени надвишават 1 500 евро/...
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).