Пловдивчани не обичат да дават пари за паркинги

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:47 / 26.11.2008
2639
Изключително натовареното движение в участъка между булевардите "България", "Цар Борис III Обединител" и "Марица" стана повод за работна среща между представители на различни институции при кмета на район "Северен" Ина Филипова днес.

"Това е тъй нареченото Сити на Пловдив. Локализирани са най-големите хотели, движението е много интензивно и почти няма места за паркиране. "Карловска" е направо непроходима. На "Васил Левски", макар да е еднопосочна, колите са спрени и от двете страни на улицата и автобусите с туристи просто не могат да преминат оттам. Същото е и на "Ибър". Още повече ще се усложнят нещата след започването на двата нови строежа срещу панаира. На практика пешеходците нямат възможност да се движат в зоните, определени за тях", постави проблема на масата Ина Филипова.

"Вдигането на колите с паяци не е решение, това е само принудителна мярка, с която напомняме, че трябва да се ползват определените паркоместа. Нужно е да има сини зони, в които да се паркира за много кратко време, а не за по цял ден", убедена е Филипова.

Че ефектът от паяците е временен е съгласен и шефът на "Организация и контрол на транспорта" Вичо Кузов. "Защото след като паякът откара една кола, скоро след това на мястото й се настанява друга", смята той. Трябва да се потърси радикално решение на проблема според него. "Наблизо има доста паркоместа, но нашите граждани не обичат да дават пари за паркинги", констатира Кузов. Според него добро решение за справяне с проблема е поставянето на колчета пред тротоарите. Трафикът в този участък на Пловдив ще бъде обсъждан в най-скоро време от експертния съвет към общинската комисия по безопасност на движението, обеща Кузов.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Йовка Златева: Задачата ни е да върнем предишната слава на българ...
Пловдив е в топ 5 на най-евтините градове в Европа за имоти
Борислав Инчев, "Синя България": Зелената сделка е утопия и трябв...
Грозна постъпка пред мол в Пловдив
В Пловдив така и не се научихме как се минава през кръгово кръсто...
Важно за родителите на първокласници в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).