Пловдивчани масово се водят на 4 часа, а работят по цял ден

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (28)
15:02 / 06.03.2012
6857
3 091 пловдивчани преминаха от 4-часов на пълен работен ден след проверки от Националната агенция за приходите. Акцията беше проведена в края на миналата година по повод зачестилите сигнали на граждани и с цел осветляване на реалния осигурителен доход на наетите лица. Селектирани за проверка бяха 2 680 фирми в Пловдивско, за които НАП имаше информация, че осигурява работниците си на половин работен ден. Издадени бяха 291 акта заради нередности по осигурителното законодателство и още 28 акта заради данъчни нарушения. 

Най-големият ефект обаче от проведения контрол е, че трудовите договори на 3 091 служители бяха коригирани съобразно реалното отработвано време, а стотици фирми, макар и със закъснение, изплатиха дължимите осигурителни вноски на наетите от тях лица.
 
Производството на храни, шивачеството и услугите са браншовете, където най-често работници се водят на непълен работен ден, показа наблюдението на НАП Пловдив. Гражданите обаче трябва да знаят, че подписвайки такива трудови договори, а работейки повече, ощетяват себе си, защото им се зачита по-малко трудов стаж и не могат да ползват пълноценно полагащи се обезщетения. 

Още 4 686 оперативни проверки в търговски обекти извършиха през миналата година инспекторите от НАП Пловдив. Открити бяха 2 576 нарушения, болшинството от които - 1 967 именно по осигурителните разпоредби, а 578 при отчитането на приходи от продажби.

Виж коментарите (28)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).