Пловдив посреща част от покрова и одеждите на Света Богородица

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:38 / 16.07.2017
3194
По покана на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай в навечерието на празника на митрополитския храм "Света Марина" в Пловдив днес в 18:00 ч. в катедралния храм "Успение Богородично" в Пловдив ще бъдат посрещнати част от покрова и одеждите (ризата) на Света Богородица, донесени от игумен Петър Еремеев, наместник на Високо-Петровския мъжки манастир в Москва и ректор на Руския православен университет "Св. Йоан Богослoв". 

Също така от Света Гора - Атон ще бъде донесено и подарено на Пловдивската митрополия копие на чудотворната икона на Св. Богородица - "Всецарица", след което в литийно шествие светините ще бъдат пренесени до Митрополитския храм "Света Марина", където ще бъдат поставени за поклонение на вярващия народ. От 18.30 ч. ще започне празничната архиерейска вечерня.

На 17 юли 2017 г., когато се чества паметта на света великомъченица Марина, в едноименния митрополитски храм в 9.00ч. Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай ще възглави светата Литургия по повод празника в съслужение с митрополити - членове на Светия Синод на БПЦ, епископи и свещеници.

На всеки богомолец ще се дава за благословение икона с образа на св. Богородица и памук, осветени на светините, и ще бъде помазван с елей за здраве и благословение.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Депутат от Пловдив напуска политиката: За да си ефективен трябва ...
Най-скъпите квартали в Пловдив, чиито цени надвишават 1 500 евро/...
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...
Заплатата е 3000 лева, но няма желаещи: Училище в Пловдив единств...
Емблематична фигура за Пловдив стана почетен гражданин на града
Хиляди рози разцъфтяха по булевардите в Пловдив, кошници и саксии...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).