Пловдив отново е домакин на Национален конгрес по кардиология

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:44 / 19.11.2008
928
Пловдив отново ще е домакин на Националния конгрес по кардиология, който се открива утре в 12.30 в зала "България" на Международния панаир. Форумът е тридневен и в него ще участват над 1000 български и чуждестранни специалисти, съобщи доц. д-р Федя Николов, началник на Кардиологичната клиника в Университетската болница "Свети Георги" и зам.-председател на Националното кардиологично дружество в България. От 18 години насам Пловдив за втори път ще е домакин на най-високата среща на специалистите в областта на сърдечно-съдовите заболявания, обясни доц. Николов. Досега конгресите са се провеждали в столицата.

Сред делегатите ще е и президентът на Европейското дружество на кардиолозите проф. Роберто Ферари, съобщиха организаторите на научния форум. Основните теми, които ще се обсъждат от 20 до 22 ноември, са свързани с исхемичната болест на сърцето, сърдечната недостатъчност, артериалната хипертория, ритъмните нарушения, детската кардиология и профилактиката на сърдечно-съдовите заболявания, добавиха от съсловната организация на кардиолозите у нас.

Дискусиите ще се провеждат паралелно в четири зали на Конгресния център на панаира, а в Палата №7 се организира специализирана изложба на медицинска апаратура и медикаменти. Заявка за участие в нея са подали над 250 български и чуждестранни фирми, обясни доц. Федя Николов. Той допълни, че в петък, 21 ноември, от 13.30 до 17.30 часа пред делегатите на конреса ще се излъчат на живо и сесиите на Инвазивна кардиология на УМБАЛ "Свети Георги".

Като съорганизатори на проявата лекарите от Университетската болница в Пловдив ще участват в научния форум със 7 доклада. На 20 и 21 ноември Кардиологичната клиника на УМБАЛ "Свети Георги" възобновява и акцията си по безплатно мерене на кръвно на пловдивчани. Временните пунктове ще бъдат разкрити пред Централна поща и в търговските центрове "Халите" и "Гранд", подчерта доц. Федя Николов.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пълен обрат със сервиза и недоволната клиентка!
Пловдивски учен с рекорден брой награди "Питагор"
В Пловдив казват кога е подходящият момент да имаме дете
Пригответе си поне 60 лева, ако искате да ги гледате на живо в Пл...
Луксозен хотел си направи незаконен паркинг в сърцето на Пловдив
Почина Христо Баев


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).