Пловдив има нужда от още добре платени работни места

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
09:31 / 16.06.2017
4906
Безработицата е ниска и все повече компании от Пловдив и региона привличат хора от други райони в страната. Целта ни е тази година да разкрием поне 10 паралелки с дуално обучение в професионалните училища, което ще помогне на производствените компании да планират по-дългосрочно", това заяви заместник-кметът Стефан Стоянов по време на работна среща с клуба на професионалните HR-и в Пловдив и региона.

Основната тема на вчерашната дискусия, в която активно участие взе и Стоянов, бе "Какви са успешните начини за намиране и задържане на таланти".

"Община Пловдив разполага със звено "Бизнес развитие" в своята структура, което има своите постижения в ежедневната си работа с инвеститори и индустрии. Съдействали сме за откриване на 3000 работни места в аутсорсинг индустрията през последните години", сподели Стефан Стоянов

Според него е необходимо усилията на община, бизнес и образование да са обединени, като се работи за подобряване на имиджа на професионалното обучение чрез реалното включване на бизнес компаниите в образователната система.

Поради ниските нива на безработица община Пловдив стартира политика по привличане на хора от други райони на Северна България в Пловдив, които да се установят и работят тук. Стефан Стоянов посочи за един добър пример проектът на Община Пловдив и Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" за обучение на студенти от Украйна по специалността "софтуерно инженерство".

Клубът на HR-те в Пловдив е неформална организация, която цели обмяна на опит, обсъждане на новостите в законодателната система. В него участват 145 специалисти по човешки ресурси на едни от водещите компании в Пловдив и региона.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...
Родни ученици, единият от Пловдив, с пълен комплект медали на меж...
Работник в голяма фабрика в Пловдив заплашен с уволнение, бил чле...
Депутат от Пловдив напуска политиката: За да си ефективен трябва ...
Най-скъпите квартали в Пловдив, чиито цени надвишават 1 500 евро/...
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).