Пловдив - град на занаятите

Автор: Мариана Панчева
Коментари (0)
08:40 / 27.06.2017
3837
Дворът на Етнографския музей оживява за Седмицата на традиционните занаяти, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Официалното й откриване е днес, майсторите вече разпънаха своите шатри и масички, отрупани с уникални ръчни изделия. Тази година Седмицата е част от събитията по повод 100 години Регионален етнографски музей и 170 години Куюмджиева къща, разказа Гроздалина Георгиева - уредник в РЕМ - Пловдив.

До 2 юли пловдивчани и гостите на града ще могат да се докоснат лично до десетки занаяти - керамика, кошничарство, луларство, гравьорство, билкарство, дърводелство, свещарство, кожухарство, плъсти, тъкачесвто, бижутерия. За своя 100-годишен юбилей самият музей пък ще получи уникален подарък - пано от плъсти, представящо Куюмджиевата къща.

"Пловдив се утвърждава като град на занаятите. Но тук - в Етнографския музей, заради самата атмосферамайсторите са като у дома си", коментира Георгиева. "Каним всички, защото ще е празник."

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...
След статия на Plovdiv24.bg премахнаха грозни и незаконни реклами...
Много грозна история с възрастна жена пред "Кауфланд"
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).