Пловдив е най-гъсто населеният в България, градът е проектиран за двойно по-малко коли

Автор: Васил Динев
Коментари (83)
11:36 / 26.04.2016
18493
Пловдив е най-гъсто населеният град в цяла България с над 3000 човека на квадратен километър, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Думите са на кмета на града ни Иван Тотев.

"Проблемът с трафика в Пловдив идва изцяло от броя на автомобилите. Градът е проектиран за двойно по-малко коли", коментира наболялата тема с интензивността на движението градоначалникът.

"Мислим за нови пътни отсечки в града с цел разтоварване на трафика. Затова започваме и улица "Остромила", където вече стартирахме процедурата по закона за обществени поръчки, както и връзката между булевард "Коматевско шосе" и улиците "Димитър Талев", "Овощарска", за да можем да освободим булевард "Александър Стамболийски", тъй като там е прекалено натоварено. Надявам се булевард "Северен" да поеме една част от трафика по "България" и колелото на панаира".

Виж коментарите (83)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона
Снимка показва как е изглеждала Главната на Пловдив, когато по не...
Даваме 78 000 лева за близо 100 химически тоалетни в Пловдив
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).