ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пишат до Цачева срещу Кацарова, обвиняват я в етническа нетолерантност
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:49 / 13.09.2010Коментари (16)3509
© Plovdiv24.bg
Писмо до председателя на Народното събрание Цецка Цачева изпрати председателят на Общинския съвет Илко Илиев, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Той бил силно провокиран от "клетвата" на шефката на парламента, че последният конфликт на интереси при хора от ГЕРБ е случаят с депутатката Геновева Алексиева - съпруга междувпрочем на Силви Алексиев, шеф на фирмата, която написа определеното от кмета като донос писмо срещу 30-милионния заем.

Нима Цачева не знаела случая с началничката на РИО доц. Павлина Кацарова? Как пряко закона в определен период от време била работила на два пълни трудови договора? Илиев дори бил принуден да изпрати в прокуратурата за проверка получения от служители в ТУ сигнал. 

Никакви последици не очаквал от писмото си шефът на местния пармамент, тъй като в ГЕРБ предприемали действия относно моралната си чистота само когато нелицеприятните истини се раздухвали из националните медии.

Зам.-председателят на Общинския съвет Тодор Христев хвърли още едно обвинение. В коментара си след изпратеното от Илиев писмо до прокуратурата тя сравнила председателя с арменския поп, което било проява на етническа нетолерантност, арменската общност в Пловдив дори имала намерение да вземе отношение по случая.





(C) ПОТВ







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Не мога да повярвам това което е написано за КАЦАРОВА. Кое и е честното двата договора ли, площадката за сина й или .......? Пак казвам всички ВУЗ си имат правилници за вътрешния ред и там е описано кой и колко трябва да е на работа, от колко до колко часа. Хабилитираните преодаватели трябва задължително да имат приемно време (присъствено), а тя такова не е имала, тя си е водила часовете след 17,00 часа, но е нямала задължителното присъствено време за това става въпрос. Заплатата не е само хорариум. Няма как в една правова държава едни да са задължени да спазват КТ и Правилника за вътрешния трудов ред, а други не. Затова вместо да я оправдавате трябваше да я призовете тя да сезира прокуратура и т.н. и да извършват необходимите проверки. Това за съжаления не стана, а не стана защото тя самата е наясно, че е в нарушение със закона. Един юридически казус ВИЕ ГО ПРЕВЪРНАХТЕ В ПОЛИТИЧЕСКИ. Е, няма как да вървим напред.
0
 
 
Иване, днес се регистрирах поради факта, че винаги съм била пасивна, но такива грозни лъжи и интриги не бях чела във форум. Никой не ми е платил. Кацарова е окомуш жена!!! Честна и свястна! Леле, леле - да не дава Бог да сте на нейно място. Крадливите хиени са просто бесни - от договори, от договорки, от схеми, чиито рахат тя развали. На тези "управленци", що ни опоскаха!!! А ти, клакьоре, защо хапеш, когато със сигурност си един от нас! От нормалните, честни пловдивчани, а Кацарова е честна жена. Лично го е доказвала с постъпките си!
0
 
 
КАКО ПАВЛИНКЕ,РАЗГОНИ ГИ ТИЯ КОМУНИСТИ ПРОДЪЛЖАВАЙ ДА РАЗКАРВАШ ДИРЕКТОРИТЕ КОМУНИСТИ И НЕ СЕ ПЛАШИ ВСИЧКИТЕ АТАКИ СРЕЩУ ТЕБ СА ЗАРАДИ ТОВА
0
 
 
Важен е въпросът защо се тиражира невярна информация и така се подвежда обществото. С договор по КТ и по ЗДС работиха докато бяха министри Даниел Вълчев, Стефан Данаилов , Пламен Орешарски от предишното правителство. Законодателят прави разлика между трудови правоотношения и служебни правоотношения. Служебните правоотношения са регламентирани в Закона за държавния служител / ЗДС/, в който в чл.1 пише: Чл. 1. С този закон се уреждат възникването, съдържанието и прекратяването на служебните правоотношения между държавата и държавния служител при и по повод изпълнението на държавната служба, доколкото друго не е предвидено в специален закон. Трудовите правоотношения са регламентирани в Кодекса на труда, в който в чл. 1 пише: Чл. 1. (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г.) (1) Този кодекс урежда трудовите отношения между работника или служителя и работодателя, както и други отношения, непосредствено свързани с тях. По ЗДС Кацарова е в служебно правоотношение с МОН като началник на РИО.Съгласно чл. 7 ал.2 от същия ЗДС, тя и всички други държавни служители, които са и преподаватели във ВУЗ, могат да запазят трудовите си правоотношения с този ВУЗ. В случая изобщо не е налице хипотезата на чл. 111 от КТ за два трудови договора. Преподавателите във ВУЗ нямат 40 часова работна седмица / 5 дни х 8 часа в буквалния смисъл както е в предприятията /, въпреки че са на трудов договор.Т.е. те не преподават по 40 часа седмично, а имат годишна натовареност от определен хорариум часове/ лекции и/или упражнения/, които трябва да вземат за една учебна година, за да са на цял щат.Този хорариум е различен за асистенти, доценти и професори.Ако приемем ,че хорариумът е 300 академични часа / а той в повечето случаи е по-малко/, се получава следното:300 академични часа разделени на 30 учебни седмици ,колкото са те за двата семестъра = 10 часа седмично, т. е.5 дни х 2 часа.Един академичен час е 45 минути или 45 х 2 = 90 минути на ден, което прави 1,5 астрономически часа.Тези 1,5 астрономически часа могат да се вземат от 18,00 до 19,30 ч.Така от 19,30 до 9,00 часа на следващия ден ,когато започва работното време на РИО има повече от 12 часа и е осигурена междудневната почивка.Т.Е. КАЦАРОВА БИ МОГЛА ДА РАБОТИ И НА ЦЯЛ ЩАТ КАТО ПРЕПОДАВАТЕЛ ВЪВ ВУЗ.
0
 
 
Уважаеми съфорумци, важен е въпросът имала ли е едновременно два трудови договора с 8 часово работно време г-жа Кацарова . Просто ДА или НЕ. При отговор НЕ - явно става дума за злобни нападки. При отговор ДА - има ли нарушение на законите в страната? Кой е допуснал това да се случи и сега какви ще са последствията за виновните длъжностни лица? Всички останали приказки са дъра-бъра за мен.
0
 
 
Очаквам коментара на радио Ереван за арменския поп и етническата нетолерантност.
0
 
 
По-голяма глупост от това за арменския поп, не съм чувала. Само за информация на г-н Илко Илиев и Тодор Христев, за да са по-наясно с българския бит и култура, а и за да не се излагат повече, ще цитирам нещо, което да ги ограмоти. "Оплачи се на арменския поп." Тази поговорка идва от една сравнително демократична крачка в тогавашното султанско управление - да се позволи на всички заточеници да пишат прошение за помилване до най-близко стоящия глава на църквата, чиято религия те изповядват. В този смисъл Диарбекир в Мала Азия е бил най-близо до арменската църква. И на нашите заточеници им е било позволявано един път в годината да подават молба за помилване до арменския патриарх. Щом така е възникнала поговорката, е ясно какво се е получавало от тези помилвания." Да се надяваме, че поговорката вече ще бъде разбирана правилно, а не като "проява на етническа нетолерантност". Всъщност Тодор Христев не беше ли учител? Пази боже ако всички учители са на неговото ниво!
-1
 
 
Е, "неуморен" е този г-н Илко Илиев! Откакто г-жа Кацарова им развали "благодатните" схемички в просветата, сън го не лови. То не беше Вихрето с "мноооого високата" квалификация на начална педагожка пред тази на доц Кацарова, то не бяха протести на пенсионери /междувпрочем не са виновни хорицата, че ги заблудиха/, то какво ли не беше! Взеха им кокала от устата и сега Тодор Христевци, Илко Илиевци и такива като тях болни ходят. Да пишат на когото искат, ама защо намесват и етнически моменти? Изразът "Оплачи се на арменския поп" е просто част от речта ни и никой не влага в него елементи на етническа нетолерантност. Ама като търсят под вола теле ... Язък, че такива като тях ни ядат с труд заработените пари!
+1
 
 
Защо ли питам, те тея не предприемат действия за "моралната си чистота", оперирани са от "морал", както коалиционните им партньори от БСП.
0
 
 
Аз пък очаквам отговор оt въпросния Илко Илиев, как успява да е председател на общинския съвет, съветник в общината и да върти частния си бизнес фул тайм, това не е ли конфликт на интереси?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Животните на Фокус
Туризъм
Парламентарни избори 2024
Купа на България, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: