Пепа Деведжиева каза в прав текст как да преборим инфлацията

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
08:56 / 13.03.2023
4564
Позиция на водачката на листата на партия КОД в Пловдив Пепа Деведжиева: 

Инфлацията у нас е безспорен факт и дясното схващане как да се преборим с нея е непопулярно – потреблението трябва да се потисне, това ще успокои цените и те ще тръгнат надолу. У нас се прави обратното – при кризата и затрудненото положение на бизнеса пари се раздават безразборно и на калпак. Това може и да се харесва на хората, но ефектът е да се гаси огънят с бензин.

С вдигането на заплати и пенсии и раздаването на помощи, при това не само на истински нуждаещите се, потреблението се вдига и води до увеличение и на цените. Ако това продължи, няма как да се надяваме, че инфлацията ще падне.

В предизборна кампания сме и масово партиите избягват да говорят неща, които няма да им донесат дивиденти, напротив, отправят се добре звучащи, макар и неизпълними, обещания, за да се привлекат гласове. Но ние от КОД се чувстваме длъжни да припомним, че няма безплатен обяд и някой ден сметката за раздадените на калпак пари ще бъде платена от всички български данъкоплатци.

Крайно неправилно е хора, които малко са участвали в пълненето на републиканския бюджет чрез своите данъци и осигуровки или даже нямат никакъв принос, да бъдат първи при раздаването на помощи. Това не е справедливо към бизнеса и хората, които изрядно плащат данъци, отделно е крайно лява мярка – продължение на мисленето, че частникът е изедник.

С тази политика държавата тласка бизнеса към сивата икономика, където не се плащат нито данъци, нито осигуровки, или го принуждава да осигурява работниците и служителите си на минималната работна заплата. А тя продължава да е една и съща за всички сфери, макар да е ясно колко различни са видовете труд.

Всичко това е много лява политика. А дясното може да е непопулярно, но е много откровено. Десният човек казва истината, дори и да е болезнена, затова призовавам хората да помислят днес, не утре, когато биха се сетили, че сме били прави.

Купуването и продаването на гласове са престъпления!


Виж коментарите (2)

Още по темата (816):
17.04.2024 Главчев към Радев: Нямам доверие на двамата министри, предложени за смяна
07.04.2024 От ПП-ДБ призовават Радев да не подпише указа за служебен кабинет
07.04.2024 Лена Бориславова: Служебният кабинет е провокация към ПП
28.06.2023 Трифонов: Всички, които са гласували за ПП-ДБ, всъщност са гласували за Бойко Борисов
24.06.2023 Ето колко струваха последните избори на партиите
02.06.2023 Партиите се отчетоха за изборите в Сметната палата
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона
Снимка показва как е изглеждала Главната на Пловдив, когато по не...
Даваме 78 000 лева за близо 100 химически тоалетни в Пловдив
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).