ПУ представя магистърските програми с чуждоезиково обучение

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
13:39 / 19.05.2013
2252
Бивши и настоящи студенти от
ПУ "Паисий Хилендарски":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Представяне на магистърските програми с чужди езици организира на 20 май, понеделник, Пловдивският университет "Паисий Хилендарски". Това съобщиха от Филологическия факултет на висшето училище.

Катедрата по руска филология ще презентира магистратурите си с руски език "Актуална русистика", "Превод за европейските институции/превод и интеркултурна комуникация" и "Културни и социални дейности в туризма".

Основните акценти в учебните планове, очакваните компетенции при успешното завършване на дадена програма и възможностите за бъдеща реализация ще бъдат презентирани от 15:00 ч. в конферентна зала "Компас" на Ректората. Преподаватели ще разкажат за актуалното състояние и потенциалните потребности на пазара на труда от магистри с руски език. Ще бъдат представена и реализацията на дипломиралите се в трите специалности, които се изучават само в редовна модулна форма.

Два семестъра продължава обучението в магистърска програма "Актуална русистика", тя е в професионално направление филология. "Превод за европейските институции / превод и интеркултурна комуникация" е със срок на следване 3 семестъра. Професионалната квалификация е филолог-преводач и специалист по интеркултурна комуникация. Със същата продължителност е и третата магистърска програма - "Културни и социални дейности в туризма". Завършилите я придобиват квалификация "Експерт по културен туризъм".

На срещата утре Филологическият факултет ще представи и магистърските си програми с чужди езици, които са структурирани за следване след бакалавърска степен. В тях има възможност за избор на изучаване на един чужд език или на комбинация от два. Чуждите езици, предлагани на този етап, са английски, испански, италиански, немски, руски и френски. Всички програми са актуализирани съобразно местния и европейския контекст, уточниха от факултета.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).