ПУ организира конкурс, отличниците директно стават студенти!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:04 / 07.02.2017
3403
Бивши и настоящи студенти от
ПУ "Паисий Хилендарски":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Конкурс за есе за ученици от 12 клас на тема "Аз и моят съсед - какво ни разделя и какво ни събира?" организира катедра "Етнология" към Философско-исторически факултет на ПУ "Паисий Хилендарски" със съдействието на Регионален инспекторат по образованието - Пловдив.

Целта на организаторите е да стимулират творческия и изследователския дух, да провокират младите хора да изучават и съхраняват не само собствената си култура, но и тази на другия, различния (етнически, религиозно, културно), да потърсят корените на своята идентичност, но и да обърнат поглед към своя съсед.

Конкурсът предполага дванадесетокласниците, които се включат в него, да проявяват интереси в областта на краезнанието, литературата, историята, етнографията, туризма и културното наследство.

Есето трябва да е с обем от 1 до 4 стандартни страници. Участниците в конкурса могат получат повече информация на адрес www.logos.uni-plovdiv.net. Материалите се изпращат не по-късно от 15 март 2017 г. на електроннния адрес: pu-konkurs@uni-plovdiv.net

Участниците в конкурса, които получат отлични оценки, ще имат възможност да се запишат за студенти в бакалавърска програма "Етнология" или бакалавърска програма "Социална антропология" във Философско-историческия факултет на Пловдивския университет през учебната 2017/2018 г.

Оценката от есето се признава за оценка от полагане на кандидатстудентски изпит, уточниха от факултета. Те обясниха, че това е в синхрон със Закона за висшето образование и по-специално с Наредбата за държавните изисквания за приемане на студенти във висшите училища на България, също така отговаря на условията, посочени в справочника на Пловдивския университет, според които участието в конкурса се признава за кандидатстудентски изпит. За тези, които не успеят да получат отлични оценки, журито е предвидило поощрителни награди.


Виж коментарите (0)

Още по темата (5):
25.07.2017 След второ класиране в ПУ са заети 86% от местата по държавна поръчка
18.07.2017 Това са най-желаните специалности в Пловдивския университет
11.07.2017 Рекорд в ПУ, мераклия за студент кандидатства за 50 специалности!
07.02.2017 Край на тежките изпити за прием в МУ Пловдив, пускат тестове!
04.01.2017 Кандидатстудентски курсове стартира Факултетът по математика и информатика на ПУ
Още новини от Новини от Пловдив:
Желана от цялата държава милиардна инвестиция идва в Пловдив
Удължават булевард в Пловдив с 24 милиона лева
Пловдивско училище отбеляза по атрактивен начин своя патронен пра...
Една от най-красивите жени на света се оказа 23-годишна пловдивча...
Адвокат: Някои българи почиват по Беломорието, децата им учат в п...
Вижте какво сервираха в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).