Отпаднаха инвестиционни намерения след дебати в ОбС Пловдив

Автор: Диана Бикова
Коментари (1)
13:26 / 13.10.2021
2200
Общинският съветник Владимир Кисьов поиска оттегляне на предложение за продажба на общински имоти заради публични внушения, че той стои зад фирмата купувач, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Става въпрос за пет парцела, три от които са на ул. "Варна" и два - на ул. "Лев Толстой". За тях е постъпило искане от "Тема инвест 9787" ЕООД за учредяване на право на строеж срещу обезщетение в полза на община Пловдив. 

"Внушиха, че аз стоя зад тази фирма. Затова предложението ми е тези имоти да бъдат изцяло оттеглени от Годишната програма, за да не остане  впечатлението, че някой общински съветник си ги е приготвил за себе си или някой районен кмет. Замерване с нечистотии, а в основата няма нищо истинско в това" - обясни Кисьов. 

Кметът Здравко Димитров, който е вносител на точката, прие предложението на съветника строителен предприемач. В крайна сметка при поименното гласуване актуализирането на Годишната програма за управление и разпореждане с имоти общинска собственост не успя да мине, тъй като "за" гласуваха 23 съветници, "против" бяха 2, а "въздържал се" - 16. 

Така отпаднаха инвестиционни намерения за наемане на спортни обекти в район "Западен" за 30 години срещу 1 милион лева от "Сдружение "Тенис клуб  Локостад - Пловдив" и срещу 200 000 лв. от "Тенис клуб Макс про - 2020". Клуб по плуване "ВСИ" беше заявил желание за развитие и възстановяване на бившия клубен комплекс "Балона".

Подробности гледайте в прикаченото видео!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...
След статия на Plovdiv24.bg премахнаха грозни и незаконни реклами...
Много грозна история с възрастна жена пред "Кауфланд"
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).