Отнемане на предимство е причина за катастрофата между автобус и линейка днес

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (7)
16:06 / 01.11.2010
5246
Виновен за днешната катастрофа, станала близо до хотел Санкт Петербург в Пловдив, е шофьорът на автобуса, който е отнел предимство на линейката. Това каза директорът на Областната дирекция на МВР в Пловдив старши комисар Тодор Чонов във връзка с катастрофата, станала на кръстовището на ул. "Победа" и бул. "България" в Пловдив около 5.30 часа тази сутрин.

Линейката е била ударена от автобус, като след удара тя се е блъснала в друг спрял автобус. Водачът на линейката и лекарката са с само с натъртвания, казаха от полицията. Екипът на Спешна помощ е пътувал със запалени светлини и сигнал за друга катастрофа на автомагистрала "Тракия" на източно-обходния път близо до "Скобелева майка". Там ТИР, управляван от сръбски гражданин, навлязъл в лентата за насрещно движение, ударил лек автомобил и се обърнал на пътя. ТИР-ът е возел алуминиева дограма, която се е изсипала върху автомобил, но гражданите вътре въобще не са пострадали. Най-тежко пострадал е сръбският шофьор на ТИР-а, който е настанен в Ортопедията на Университетска болница в Пловдив със счупена ключица.

От Спешна помощ коментираха, че при днешната катастрофа с линейката е можело да се случи и най-неприятното, ако в колата е имало болен. За сега се знае, че автобусът е пътувал празен.

Източник: Агенция "Фокус"

Виж коментарите (7)
Още новини от Новини от Пловдив:
Нов инцидент с обърната кола в Пловдив!
В неделя затварят Бетонния мост!
Повече въпроси вместо отговори с наближаването на Деня Х
Слагат камери за контрол на скоростта на 5 места в Пловдив
Свирепа агресия между деца в Пловдив, прокуратурата се самосезира...
Пловдивчанин: Нормално ли е това?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).