Откриват учебната година в ПУ

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (8)
07:20 / 27.09.2009
3416
Пловдивският университет "Паисий Хилендарски" ще открие академичната си 2009/2010 година днес от 11,00 ч. в Концертна зала на площад "Централен" № 1. Учебните занятия за студентите стартират утре.

Официалната церемония ще започне със слово на ректора проф. д-р Иван Куцаров, който ще приветства всички студенти и преподаватели във висшето училище. Като традиционен ритуал студентите от горните курсове ще връчат на първокурсниците символите на Пловдивския университет - знаме, ключ и "История славянобългарская" на Паисий Хилендарски.

Към студентите с приветствия ще се обърнат и официалните гости зам.-министърът на образованието Сергей Игнатов и Негово Високопреосвещенство пловдивският митрополит Николай. На церемонията са поканени да присъстват още кметът на града Славчо Атанасов, областният управител Иван Тотев и народни представители от Пловдив.


Виж коментарите (8)
Още новини от Новини от Пловдив:
Чудесни новини за детето, малтретирано в Пловдив: Добре е и ходи ...
Наглостта на тарикатите в Пловдив няма край
Неприятно преживяване за десетки пътници, решили да пътуват с бър...
Аварии оставиха хиляди в Пловдив и областта без вода в почивния д...
Триумфален успех на ученици от Пловдив в Рим
Предстои реорганизация на градския транспорт в Пловдив. Ще бъдат ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).