Откриват новия пешеходен светофар в "Централен", подготвят поставянето на още два

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
14:21 / 16.04.2009
3612
Новата светофарна уредба на кръстовището на бул. "Мария Луиза" и ул. "Родопи", за която Plovdiv24.bg неведнъж е писал, ще бъде официално открита утре. Проектирането и изграждането й е резултат на жалбите, постъпили през 2008 г. в администрацията на район "Централен". Една от тях е с подписка от 173-ма живущи в района.

Изградена е както конструкцията на светофара, така и пониженията на бордюрите по бул. "М. Луиза" и ул. "Родопи", поставени са пътните знаци и е положена съответната маркировка. На кръстовището са ставали инциденти с пешеходци и въпреки мнението на администрацията, че не може основните булеварди на територията на района да бъдат осеяни със светофари, на това кръстовище необходимостта от поставяне на светофар с оглед безпроблемното преминаване на пешеходците, беше наложителна. Изграденият обект е реализиран със средства на районната администрация, набрани от наеми през 2008 г. Поръчката на светофара е струвала на администрацията 29 000 лв, като допълнително са вложени средства и за останалите видове дейности.

Две са кръстовищата, за които кметът на район "Централен" Райна Петрова очаква становище от компетентните органи. Опасни както за шофьорите, така и за пешеходците са кръстовището на ул. "П. Д. Петков" и ул. "Кап. Райчо", както и това на бул. "В. Априлов" и ул. "Д. Николаев". След като се получат становищата, районната администрация ще планира средства за изграждане на светофарни уредби или ще предприеме мероприятия, адекватни на препоръчаното от компетентните институции.

Виж коментарите (3)

Още по темата (4):
17.04.2009 Прерязаха лентата на новия пешеходен светофар на бул. "Мария Луиза"
31.03.2009 Монтират уникалния светофар на "Мария Луиза"
30.12.2008 Забързан шофьор отнесе жена на пешеходна пътека
18.12.2008 Най-модерният светофар откриват до Нова година
Още новини от Новини от Пловдив:
Адвокатката на Караджов: Предполагаме, че има оръжие и заплашва, ...
Домът на бившия полицай Венцеслав Караджов е блокиран от полиция,...
Експолицаят Караджов, осъден на доживотен затвор се е барикадирал...
Кметът на Пловдив ще посрещне Стефка Костадинова
Кметът на Пловдив: При 200 км/ч е невъзможно
Отцепиха част от Цар Симеоновата градина!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).