Откриха обновен кухненски блок в Комплекса за социални услуги "Св. Георги"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:24 / 04.10.2012
2670
"Този проект, който се осъществи за толкова кратко време в Пловдив, е сигнал, че нещата в България се променят и вървят на добро". Това каза на официалната церемония по откриването на обновения кухненски блок в Комплекса за социални услуги "Св. Георги" в Пловдив носителят на наградата за дарителство Кудоглу за 2012 година Мирко Шваниц. По думите му "Сдружение за подпомагане на българските домове за деца - Берлин" , което той представлява, работи от 12 години в Пловдив и за първи път среща толкова силна подкрепа от страна на ръководството на града. 

Той благодари на кмета Иван Тотев и на заместника му по социалните дейности Георги Титюков и заяви, че проектът в КСУ "Св. Георги" е първият голям проект, реализиран в Пловдив от неговата организация чрез Националния алианс за работа с доброволци, представляван от Ренета Венева. Става дума за дарение на обзавеждане с професионално кухненско оборудване на стойност около 200 хил. евро. 
 
Средствата, които Община Пловдив отпусна за реконструкция на кухненския блок, за да може да се ползва това дарение, показват силния ангажимент на Общината към социалната политика, подчерта в изказването си пред възпитаниците и гостите на социалния комплекс заместник кметът Георги Титюков

"Нашата мечта с г-н Делев е в скоро време кухненският блок да прерасне в социално предприятие, така необходимо за хората в неравностойно положение", каза още Титюков.

Преди да пререже лентата с него и с Мирко Шваниц, директорът на КСУ "Св. Георги" Апостол Делев съобщи пред множеството, че вече е набрала скорост и амбициозната идея за създаването на уникален за страната ни Социален спортен комплекс с вътрешни и външни съоръжения. Имаме одобрен архитектурен проект и сме в интензивни преговори с Министерството на физическото възпитание и спорта за отпускане на целеви средства за осъществяването му, допълни Делев.

В обновения кухненски блок беше отслужен тържествен водосвет, след който пред гостите беше представен майсторски аранжиран кетъринг, подготвен от курсистите по готварство. Те се оказаха в центъра на медийното внимание, обяснявайки как се учат да готвят ястия и сладкиши и че това е една от любимите им специалности в Центъра за професионално обучение към Комплекса. В него хора с намалена трудоспособност и в неравностойно положение получават професионална квалификация и преквалификация по общо 10 професии и 14 специалности. 
 
На откриването на най-новата придобивка за КСУ "Св. Георги" присъстваха и кметовете на районите "Тракия" и "Източен" Костадин Димитров и Петър Петров, председателят на Фондация "Национален алианс за работа с доброволци" Ренета Венева, представители на социалните служби в областта и общината, партньори и приятели на комлпекса.

 



Този браузър не поддържа видео елемента.


(c) ПОТВ

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Тихомълком пуснаха новоасфалтираната улица "Д-р Георги Странски" ...
Изненади в листата на ГЕРБ - Пловдив за изборите на 9 юни
МВР с интересен ход след статията на Plovdiv24.bg за безобразията...
Паркинг на Kaufland в Пловдив става киносалон
Вълна от негодувание заради обява за продажба на къща за 100 000 ...
Доброволец от "Пловдив 112" търси помощ за сина си


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).