Отчитат 50-милионния заем на Чомаков до стотинка

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (8)
10:34 / 05.03.2010
3912
2 900 000 лв. са останали от 50-милионния заем за пловдивската инфраструктура, изтеглен при управлението на Иван Чомаков.

"Като изхарчим и тези пари, ще направим отчет фактура по фактура и стотинка по стотинка. Трябва да стане до лятото, защото без отчета на предишния заем, не можем да теглим 30-милионния кредит за малките улици", обясни кметът Славчо Атанасов пред Plovdiv24.bg. Според него тогава щяло да стане ясно изгодно ли е било за пловдивчани решението на предишното управление. 

Спас Гърневски вече има мнение по въпроса: "Щом сега с 30 милиона ще асфалтираме 105 км улици, с 50-те е трябвало да имаме поне 170 км нов асфалт. Някой пловдивчанин да е усетил такова нещо?" 

И той, и неговата съпартийка от ДСБ Даниела Желязкова като общински съветници са категорично против новия заем - както и останалата част от опозицията в местния парламент, но не защото не искали да се оправят улиците. 

"Когато ремонтираха участък от бул. "Дунав" с пари от 50-милионния заем, асфалтът още не беше изстинал и в 13,30 ВиК го разкопаха заради теч от спукана тръба", даде пример Желязкова. Според нея задължително трябва да има предварителна програма, съгласувана с ВиК и другите фирми, които разкопават. 

Директорът на капиталното строителство инж. Тошо Пашов коментира пред нашия репортер, че такова съгласуване задължително ще има. Неслучайно, ако заемът бъде изтеглен, ремонтите ще започнат първо уличките, при които е подменена основно подземната инфраструктура.

Виж коментарите (8)
Още новини от Новини от Пловдив:
Готова е най-новата улица в Пловдив
4517 нарушения за 5 дни в Пловдив и региона!
Вижте какво наказание постановиха в Пловдив за полицая, убил малк...
След 16 дни бутат Бетонния мост!
Деница Николова, ГЕРБ: Хората искат по-висок жизнен стандарт, ням...
Пеещите фонтани станаха обществен басейн, мрежата се възмути


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).