От втори опит: Дават под наем спортни обекти на Гребната

Автор: Диана Бикова
Коментари (0)
12:41 / 27.10.2021
3267
Нови наематели за следващите 30 години на спортни обекти на територията на парк "Отдих и култура" в район "Западен" одобриха пловдивските общински съветници, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Припомняме, че на предишната сесия предложението отпадна от гласуване. На днешното заседание 31 съветници гласуваха "за", 11 "против", 3 "въздържал се". 

Наематели са "Сдружение "Тенис клуб Локостад - Пловдив", който смята да инвестира 1 милион лева, "Тенис клуб Макс про - 2020 " - 200 000 лв, както и клуб по плуване "ВСИ", който заявява желание за развитие и възстановяване на бившия плувен комплекс "Балона". 

Съветникът Слави Георгиев посочи, че стадион "Пловдив" и Гребната база са мястото, което предполага създаване на Втори градски център. Там има различни по видове наематели, различни спортове и т.н., много от които с неизрядни документи. Той попита дали общината има ясна стратегия за този район и дали отдаването на концесия на "Балона" би попречила пред реализирането на бъдещия мост над Марица и развръзките му, който е заложен в бюджетната прогноза на Пловдив.

Зам.-кметът по общинска собственост арх. Невена Балчева комплекс "Отдих и култура" влиза във всички ОУП на Пловдив и е част от развитието на спорта на открито и закрито за града. За "Балона" конкретно има одобрен подробен устройствен план още от 2001 г. 

"Не съм съгласен, че общината няма стратегия/визия за развитие на зона "Отдих и култура". Единствените проекти за намеса са екопарк "Марица" 656 дка залесяване, 150 дка водно огледало, музей на спорта. ПУП-ът за комплекса е много рестриктивен. Отдаването е по Закона за младежта и спорта. Развалихме договора с досегашния наемател, защото не го спазваше" - обясни зам.-кметът по спорт и младежки дейности Георги Титюков.

Подробности гледайте в прикаченото видео!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).