От "Хамазкаин": Таквор Гарабедян не изразява мнението на църковното настоятелство

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
08:51 / 24.09.2010
3176
От Управителния съвет на Общоарменски съюз за образование и култура "Хамазкаин" изпратиха декларация до Plovdiv24.bg, която публикуваме без съкращения и редакторска намеса:

Управителния съвет на Общоарменски съюз за образование и култера "Хамазкаин" има сериозни съмнения, че г-н Таквор Гарабедян не изразява мнението на църковното настоятелство на което се води, че е секретар. Това е видно от липсата на подпис на председателя /до сега не е имало такъв прецедент/, както и от факта, че липсва печат - атрибута който прави документа официален. Подозираме, че злостните нападки са основани на личната неприязън на сем. Таквор и Вержиния Гарабедян. Всъщност не е тайна за общинските съветници на Пловдив фалшивата петиция от имено на несъществуващия "Епархийски съвет на арменските църкви", изпълнена с инсинуации. Личната неприязън е подхранвана и от факта, че Гарабедян търсеше извънзаконова подкрепа за жена си, за да бъде назначена за директор на училище.
Ясно заявяваме, че в случай че се продължи да се злоупотребява с името на арменската общност, ще бъдем принудени да потърсим защита от закона.


Няма лице или орган в както Пловдив, така и в България, което да има правомощия да се изказва от името на арменската общност. В заключение ще припомним, че:

- скандала с 144 хиляди лева взети от Узунян, не е междуличностен конфликт, а злоупотреба със служебно положение;

- зарязания строеж на старчески дом от църковното настоятелство, не е междуличностен конфликт, а разхищение на собственост на арменската общност;

В заключение УС на ОСОС "Хамазкаин" заявяваме, че прочетеното пред Общинския Съвет от г-н Едуард Сарафян на 16 септември не е негово лично мнение, а позицията на сдружението ни, подкрепяно от много от сънародниците ни.


Виж коментарите (6)
Още новини от Новини от Пловдив:
Шофьори не вярват на очите си какво виждат на булевард в Пловдив
Бивш кмет на район "Южен" поведе листата на "Синя България" в Пло...
Камера засне най-безумното ПТП в Пловдив, по чудо няма загинали и...
Тежко ПТП на кръстовището в Пловдив, на което преди 6 месеца заги...
В Пловдив арестуваха продавачка на сергия
Лекари се борят в Пловдив за живота на блъснатото момиче


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).