От 4 години зеленината все по-малко, преобръщат процеса

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
16:52 / 15.12.2009
2447
Пловдив ще стане първият български град с програма за развитие, поддържане и опазване на зелената система. Конкурсът за нейното разработване ще бъде обявен в началото на 2010-а. В бюджета за следващата година вече са заложени необходимите за целта 50 хиляди лева. Готово е и плановото задание, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Вместо зелената система да се увеличава, през последните четири години нейният дял от общата територия дори е станал по-малък. Едва 11,2 км. м зелени площи се падат на пловдивчанин при норматив 17-18 кв. м. Най-много от този недостиг страдат жителите на районите "Източен", "Южен" и "Северен", на които се падат съответно по 0,4 кв. м, 1,6 кв. м и 4 кв. м. Истински щастливци са хората в "Западен" с по 54,9 кв.м зеленина", приведе статистически примери главният еколог Христо Минков пред журналисти.

Десетгодишната програма, която ще бъде готова докъм лятото, ясно ще подреди приоритетите. "Не само трябва да се опазва и разширява сега съществуващата зелена система, но и да се изграждат нови паркове. Крайно време е да престане поливането с водоноски и да се създаде модерна поливна система", посочи някои от тях Минков.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Сведохме глави пред паметта на Ботев и загиналите за Свободата
Пловдив почете Ботев и загиналите за свободата на България
От Пловдив: Болезнен разказ на една почернена майка на моторист
Шофьор паркира в парк в Пловдив. Сигналът изпокара хората в мрежа...
ЧСИ пусна за продан цяла сграда с апартаменти в Пловдив, собствен...
Tройно скача цената на таксиметровите услуги в Пловдив, увеличава...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).