Осъдиха на 7 години затвор агресивен пияница, убил човек с лопата

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
17:37 / 14.02.2012
2637
Пловдивският окръжен съд осъди подсъдимия Велизар Попов, 47 г. на 7 години лишаване от свобода при първоначален строг режим.

Попов беше признат за виновен в това, че на 18/19.01.2011 г. в гр. Пловдив вследствие на умишлено нанесени средни телесни повреди по непредпазливост е причинил другиму смърт - на Йордан Джоров - престъпление по чл. 124, ал.1, НК, като беше признат за невинен по първоначално повдигнатото обвинение по чл. 116, ал.1, т.6, НК, че умишлено е умъртвил Йордан Джоров и деянието е извършено с особена жестокост.

На 18.01.2011 г. вечерта подсъдимият Попов отишъл на гости на братовчед си - пострадалия Йордан Джоров. Там се намирали брата на пострадалия и двама негови приятели. Всички те консумирали ракия, като Попов бил пил алкохол и преди да отиде там. След известно време заявил, че не му е добре и решил да си ходи, но брата на пострадалия го убедил да остане и да си легне на дивана. Попов се съгласил и заспал на дивана, а компанията продължила да се черпи. По някое време Попов се събудил и се включил в разговора, но бил агресивен и започнал да се кара с брата на пострадалия Тошо Джоров, като твърдял, че му е извършил кражба и му ударил шамар. Пострадалият Йордан Джоров защитил брат си. Агресивността на Попов ескалирала и той нанесъл побой на пострадалия, като останалите не могли да го спрат. Накрая подсъдимият ударил пострадалия с лопата по главата, след което си тръгнал.

По- късно през деня на 19.01.2011 г. била извикана Бърза помощ, която закарала Джоров в болница, където същия ден той починал. Подсъдимият е осъден да заплати на близките на пострадалия общо 90 000 лв. обезщетение за причинените им с деянието неимуществени вреди.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Апелативен съд Пловдив.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
В Пловдив започва пръскане срещу хапещи насекоми
Млад мъж на 21 години потроши магазин в Пловдив
Догодина пътуваме до морето с частни влакове на пловдивска компан...
Силен дъжд над Пловдив
Готова е най-новата улица в Пловдив
4517 нарушения за 5 дни в Пловдив и региона!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).