Още един аргумент срещу пробив под Водната палата - съгласни ли сте?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (9)
09:27 / 27.01.2022
5827
Зам.-председател на Общинския съвет в предишния мандат Пепа Деведжиева откри още един аргумент срещу изграждането на пробив под Водната палата. "Твърди се, че трафикът по бул. "Марица юг“ е мното натоварен, но аз работя в този район и всекидневните ми наблюдения показват, че задръствания стават само в часовете, в които родителите водят или взимат децата си, които учат в ОУ "Княз Александър Първи“ или Хуманитарната гимназия.

В двете училища има общо 1800 деца и в началото и края на учебните занятие наистина движението се блокира. Но става дума за по 30-40 минути два пъти на ден, в останалото време трафикът е нормален“, обяснява тя.

И поставя въпроса не е ли твърде скъпо удоволствие да бъдат похарчени над 9 млн. лв. за пробива, за да бъде разтоварено  движението по бул. "Марица юг“, което по същество е натоварено не през целия ден, а само заради родителите.

"Този проблем може да се реши и по друг начин – като се хвърлят усилия за изграждането на многоетажен паркинг на общинския терен на ул. "4 януари“ не някой ден, а бързо, и бъде отворена връзка с бул. "Цар Борис Трети Обединител“. Родителите ще могат да спират на този паркинг и после да излизат обратно на "Цар Борис Трети Обединител“, без въобще да минават по малката улица "Хан Кубрат“ и после покрай Имарет джамия да завиват към бул. "Марица юг“, казва Деведжиева. И добавя, че един паркинг в района ще гарантира и приходи на общината, а изграждането му ще е по-евтино от пробива.

Тя има и опасения, че при непрекъснатия ръст на цените на строителните материали предвидените за подлеза под кръговото на Водната палата средства няма да стигнат. Не на последно място е опасността движението в цялата зона да бъде блокирано за 2 години по време на строителните работи по обекта.

Виж коментарите (9)

Още по темата (264):
13.07.2023 Разправия за пари заради глобата за пробива при Водната палата
11.07.2023 Слави Георгиев: Липсата на планиране, спазване на срокове и необмислени постъпки доведе до санкция, която ще плащат пловдивчани
07.07.2023 Деведжиева: С толкова безпомощно управление Пловдив се сблъсква за първи
път
06.07.2023 1 млн. лева на вятъра заради приумицата на Общината за пробив при Водната палата
05.07.2023 Глобиха община Пловдив заради пробива при Водната палата
23.05.2023 Община Пловдив плаща 700 000 лв. за нереализирания пробив при Водната
палата
Още новини от Новини от Пловдив:
Доброволец от "Пловдив 112" търси помощ за сина си
Кой е с предимство и защо?
Адвокат от Пловдив: Главчев не е селски кмет, за да подписва това...
Възрастна жена е била унижена в Пловдив от младеж
Митрополит Николай за Plovdiv24.bg: Злото в тоя живот се преумнож...
Деца боядисваха яйца в митрополитския храм в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).